|  | M. Akif'ten İbretlik Anı |  | 
|  12-20-2012 | #1 | 
| 
Prof. Dr. Sinsi
 |   M. Akif'ten İbretlik AnıM  Akif' ten İbretlik Anı Mehmet Akif her sabah namazı için sultanahmet camiine gelir  Her gelişindede yaşlı bir adamın kendisinden önce gelmiş görür  Ne kadar erken gelirse gelsin bu durum değişmez Yaşlı adam mutlaka ondan önce gelmiş olur  Ancak bu yaşlı pir-i fani ve bu nur yüzlü adam hiç durmadan ağlamakta ve gözyaşı dökmektedir  Bundan sonra Mehmet Akif şöyle anlatıyor: Bu yaşlı insanın bir gün yanına sokuldum ve niçin durmadan ağladığını sordum  Ve ona Cenab-ı Hakkın rahmetinin enginliğini anlattım  Ama o yinede ağlamasına devam etti  Bana derdimi tazeleme git dedi  Ben yinede ısrar ettim  Çaresiz kaldı ve yine gözyaşları içinde bana şunları anlattı  Ben dedi 2  Abdülhamit zamanında orduda binbaşıydım  Ve ailem çok zengindi  Kışladan ayrılamıyordum  ancak birgün anne ve babamı ard arda vefat haberlerini aldım  Ailede benden başkada işlerimizi yürütecek kimsede yoktu  çiftlikler,dükk anlar,mağazalar ortada kalmıştı  hemen sadarete bir dilekçe yazdım ve istifa etmek istediğimi bildirdim  sadaretten gelen cevap menfiydi  istifam kabul olmamıştı  ben ikinci ardından da üçüncü bir müracatta bir müracatta bulundum  ama her defasında aynı cevapla karşılaştım  Bunun üzerine hünkara müracata karar verdim  bu karararımı sadarete bildirdim  isteğim kabul edildi  durumumu hünkara vicahi olarak anlattım  elimden geldiğince mazeretimin meşruluğunu ispata çalıştım  hünkar istifa talebimden hoşlanmamıştı  yüz ifadesinden bunu anlamak hiçte zor değildi  isteksiz bir işaretle elinin tersi ileri git dedi,seni istifa ettirdik dedi  Ben sevinerek huzurundan ayrıldım  eve döndüm  o gece rüyamda osmanlı ordusu tabur tabur,bölük bölük geliyor ve EFENDİMİZE teftiş veriyordu  bu ordu idi ki kısa bir süre sonra bütün cihana karşı kavga verecekti  ve bu ordunun teftişini bizzat EFENDİMİZ yapıyordu  Yanında 4 büyük halife olduğu halde efendimiz önünden geçen bölük ve taburları teftiş ederken ondan bir adım geride edep ve terbiye içinde boynu bükük Abdülhamid de bulunuyordu  derken benim taburda geçmeye başladı  Ancak tabur dağınıktı  başlarında kumandanları yoktu  EFENDİMİZ bunu görünce Abdülhamid cennet mekana:Bu birliğin kumandanı nerde diye sordu?  oda talebi üzerine istifa ettirdik dedi  işte o esnada EFENDİMİZ beni bütün ömür boyu ağlatacak şu sözü söyledi:senin istifa ettirdiğini bizde istifa ettirdik dedi  -Söyle bunu duyduktan sonra ben ağlamayayımda kim ağlasın? Ve Mehmet Akif diyor:yaşlı adam ağlamasına,inlemesine devam etti  derdi büyüktü  sessizce yanından uzaklaştım  zaten başkada yapabileceğim bir şey yoktu  zira bu pir-i fan-i tesellisini EFENDİMİZ den bekliyordu  kabul edildiği müjdesi gelmeden belliki inlemesi dinmeyecekti  | 
|   | 
|  | 
|  |