![]() |
Bukowski - Bir Moruğun Notlarından |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bukowski - Bir Moruğun NotlarındanBukowski - Bir Moruğun Notlarından -şimdi de otur stirkoff ![]() -sağolun, efendim ![]() -ayaklarını uzatabilirsin ![]() -çok lütufkarsınız, efendim ![]() -stirkoff, anladığım kadarı ile adalet ve eşitlik gibi konuları irdeleyen yazılar yazıyorsun; coşku ve -kurtuluş hakkı üzerine de ![]() -evet, efendim ![]() -dünyada geniş anlamda adalet sağlanabilir mi sence? -hiç sanmam, efendim ![]() -öyleyse bu boktan yazıları neden yazıyorsun? kendini kötü mü hissediyorsun? -son zamanlarda pek iyi değilim, efendim ![]() ![]() -fazlaca mı içiyorsun, stirkoff? -elbette, efendim ![]() -çükünle oynar mısın? -sürekli, efendim ![]() -nasıl? -anlayamadım, efendim? -yani nasıl bir yöntem uygularsın? -dört-beş çiğ yumurta ile yarım kilo kıymayı dar ağızlı bir vazoya döküyorum ![]() ![]() -cam mı? -hayır am ![]() -yahu vazoyu soruyorum, cam mı? -değil, efendim ![]() -hiç evlendin mi? -birkaç kez ![]() -evliliklerinde ters giden neydi, stirkoff? -her şey, efendim ![]() -hayatının en iyi sevişmesini anlat ![]() -dört-beş çiğ yumurta ile yarım kilo kıymayı? -tamam, tamam! -öyledir, efendim ![]() -daha iyi ve adil bir düzen özleminin aslında çürümeden ve başarısızlık duygusundan kaynaklandığının farkında mısın? -evet, efendim ![]() -baban kötü bir insan mıydı? -bilmiyorum, efendim ![]() -ne demek bilmiyorum? -yani kıyaslamak güç, efendim ![]() ![]() -benimle kafa mı buluyorsun, stirkoff ![]() -hayır, efendim: dediğiniz gibi, adalet yoktur ![]() -baban seni döver miydi? -sıra ile döverlerdi, efendim ![]() -hani bir baban vardı? -herkesin bir babası vardır, efendim ![]() ![]() ![]() -seni sever miydi? -kendinin bir uzantısı olarak, evet ![]() -sevgi başka nedir ki? -iyi bir şeye değer verecek kadar sağduyulu olmaktır ![]() ![]() ![]() -tereyağlı kızarmış ekmeğe aşık olabileceğini mi söylüyorsun, stirkoff? -her zaman değil, efendim ![]() ![]() ![]() -bir insanı sevmek mümkün mü sence? -iyi tanımadığınız biri ise belki ![]() ![]() -sen bir korkaksın, stirkoff ![]() -kesinlikle, efendim ![]() -nedir senin korkak tanımın? -bir aslanla silahsız dövüşmeden önce tereddüt eden kimse ![]() -peki cesur kime denir? -aslanın ne olduğunu bilmeyene ![]() -herkes bilir aslanın ne olduğunu ![]() -herkes aslanın ne olduğunu bildiğini sanır, efendim ![]() -budala tanımın nedir? -zaman ve kan ziyan edildiğinin farkında olmayan kimse ![]() -bilge diye kime denir o zaman? -bilge insan yoktur, efendim ![]() -öyleyse budala da yoktur ![]() ![]() ![]() -özür dilerim, efendim ![]() ![]() ![]() -o dar ağızlı vazolara fazla girip çıkmışsın sen, stirkoff ![]() ![]() -anlıyorum, efendim ![]() ![]() -kelleni vurdursam ne dersin? -bir şey diyemem, efendim ![]() -demek istediğim şu: kelleni vurdursam ben irade sense hiç olursun ![]() -başka bir şey olurdum, efendim ![]() -benim seçimim doğrultusunda ![]() -ikimizin de, efendim ![]() -rahat et! rahat et! uzat ayaklarını ![]() -çok lütufkarsınız, efendim ![]() -hayır, ikimiz de lütufkarız ![]() -elbette, efendim ![]() -demek delirdiğini hissediyorsun, stirkoff? peki delirdiğini hissettiğin zaman ne yaparsın? -şiir yazarım ![]() -şiir delilik midir? -şiir olmayan her şey deliliktir ![]() -yani ![]() -çirkinlik deliliktir ![]() -çirkin nedir? -kişiye göre değişir ![]() -delilik gerekli midir? -vardır ![]() -gerekli midir? -bilmiyorum, efendim ![]() -çok şey biliyormuş havalarındasın, stirkoff ![]() -mümkün olduğunca az şey bilmektir -ne demek o? -bilmiyorum, efendim? -bir köprü inşa edebilir misin? -hayır ![]() -silah üretebilir misin? -hayır ![]() -ikisi de bilgi ürünüdür ![]() -köprü köprüdür ![]() ![]() -kelleni vurduracağım, stirkoff ![]() -sağolun, efendim ![]() -niye? -beni motive ettiğiniz için ![]() ![]() -ben adalet'im ![]() -belki ![]() -ben üstün'üm ![]() ![]() ![]() ![]() -şüphesiz efendim ![]() -ben senin efendinim, anlamıyor musun? -beni yönetebilirsiniz ![]() ![]() -zekice konuşuyorsun ama işkence altında bu kadar zeki olamayacaksın ![]() -sanmıyorum, efendim ![]() -bana bak ![]() -onları herkes bilir, efendim ![]() -onları sevmez misin? -onlardan nefret etmem ![]() -nefret ettiğin bir şarkıcı var mı? -şarkıcılardan nefret edilmez ![]() -şarkı söylemeye çalışan birinden? -frank sinatra ![]() -neden? -hasta bir toplumun hastalığının depreşmesine neden olduğu için ![]() -gazete okur musun? -sadece bir gazete ![]() -hangisi? -açık kent ![]() -gardiyan! bu adamı işkence odasına götürün ![]() -efendim, son bir istekte bulunabilir miyim? -evet ![]() -vazomu yanıma alabilir miyim? -hayır, bana lazım ![]() -efendim? -el koyuyorum ![]() ![]() -ne, efendim? -altı yumurta ile yarım kilo kıyma ![]() gardiyan mahkümu dışarı çıkarır ![]() ![]() ![]() ![]() whkaynak |
![]() |
![]() |
|