![]() |
Anı Örnekleri - Anı Örneği - Atatürk Anı Örnekleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Anı Örnekleri - Anı Örneği - Atatürk Anı ÖrnekleriAnı Örnekleri Anı Örnekleri - Anı Örneği - Atatürk Anı Örnekleri ATATÜRK?TEN BİR VEFA ÖRNEĞİ Mustafa Kemal?in dostları arasında İğneciyan adında bir de Ermeni vatandaş vardı ![]() ![]() ![]() Mustafa Kemal Anadolu?ya geçtikten sonra bir Ermeni örgütü ile ilgisi olduğu iddiasıyla İğneciyan?ı tutuklayıp Malta?ya sürüyorlar ![]() ![]() İğneciyan Malta?dan döndükten sonra üzerinde bir elbisesinden başka hiçbir şeyi olmayan fakir bir kişi durumundadır ![]() ![]() ![]() Atatürk zaferi kazanmış devlet başkanı olmuştur ![]() ![]() Atatürk 1927?de ilk kez İstanbul?a gelmiştir ![]() fırsattır ![]() ![]() - Ben Gazi hazretlerini görmek istiyorum ![]() - Sen kimsin? - Ben İğneciyan ![]() ![]() ![]() ![]() Memur İğneciyan?ı baştan aşağı süzer ![]() ![]() ![]() ![]() Bir gün de kızını alıp birlikte saraya giderler ![]() ![]() ![]() ![]() Polisler ve muhafızlar oradan uzaklaşması için İğneciyan?a işaret ederler ![]() ![]() ![]() O anda İğneciyan?ın kızı fırlayarak insan çemberini yarıp Gazi?nin karşısına sokulur ![]() - Kim bu kız? Kız cevap verir: - Ben İğneciyan?ın kızıyım ![]() - Nerede baban? - Dışarıda bekliyor sokmuyorlar ![]() ![]() ![]() Gazi hemen emir verir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yıl 1938 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu ölümlü dünyanın en güzel şeyi karşılıklı vefalardır ![]() |
![]() |
![]() |
|