Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Edebiyat / Dil Bilgisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anıları, atatürk

Atatürk Anıları

Eski 12-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Atatürk Anıları

Atatürk Anıları

Anı Örneği - Anı Örnekleri - Anı Türleri - Anı Yazıları - Atatürk Anıları - Atatürk İle İlgili Anılar

OLUR ŞEY DEĞİL

Muallimler ankara?da bir içtima yapmislar, içtimaa iki üç muallim hanim da istirak ederek salonda ayri bir yere oturmuslardi

Muallim hanimlarin içtimaa gitmelerini hos görmeyen meclis?in sariklilari gaziye sikayete gidiyorlar

Gazi kizarak:
- ?kimmis muallimler cemiyeti reisi? Çagirin onu! ?

Ve Mazhar Müfit birkaç dakika sonra içeri girinci gürleyen bir sesle çikisiyor:
-?siz muallimler içtimamda ne yapmissiniz? Ne ayip sey bu? ?

Mazhar Müfit sasakalir Gaziden bu hareket mi beklenirdi? Sariklilar muzaffer bir besaretle gülüyor Sariklilar nes?e içinde gazinin sesi hep ayni tonda devam ediyor

- ?olur sey degil olur sey degil! ?

Mazhar Müfit hala ayakta ve hala ne diyecegini sasirmis bir halde cevap vermeye çalisiyor:
-?efendim vallahi? ?

- ?birak birak ben hepsini biliyorum; içtimaa muallime hanimlarida çagirdiniz Fakat onlari niye ayri siralara oturttunuz? Sizin kendinize mi itimadiniz yok, türk haniminin faziletine mi? Bir daha öyle ayrilik gayrilik görmeyeyim, anladiniz mi?

ATATÜRK'E BİR KÖYLÜNÜN CEVABI

Tarihimiz sayisiz savaslarla doludur Biz bu savaslardan baskaldirip ne memleketi imar edebilmisiz, ne de kendimiz refaha kavusmusuzdur Bunun sebebi, bizim suçumuzda oldugu kadar düsmanlarimizdadir da Çünkü basta moskoflar olmak üzere düsmanlarimiz hep söyle düsünürlerdi:

- Türklere rahat vermemeli ki, baska sahalarda ilerleyemesinler?

Bunun için de sik sik basimiza belalar çikarirlar, savaslar açarlar, Balkan milletlerini istiklal diye kiskirtirlardi

Biz böyle durmadan savasirken de o zamanlar askere alinmayan gayri müslimler durmadan zenginlesirlerdi

Onlarin neden zengin, bizim neden fakir kaldigimizi bir köylü, Atatürk?e verdigi kisa bir cevap ile gayet veciz olarak izah etmistir

Atatürk, Mersin?e yaptigi seyahatlerden birinde, sehirde gördügü büyük binalari isaret ederek sormus:

- bu kösk kimin?
- kirkor?un?
- ya su koca bina?
- yargo?nun
- ya su?
- salomon?un?
Atatürk biraz sinirlenerek sormus:

- onlar bu binalari yaparken ya siz nerede idiniz? Toplananlarin arkalarindan bir köylünün sesi duyulur:

- biz mi nerede idik? Biz Yemen?de, Tuna boylarinda, Balkanlarda Arnavutluk daglarinda, Kafkaslar?da, Çanakkale?de, Sakarya?da savasiyorduk pasam?

Atatürk bu hatirasini naklederken:

- hayatimda cevap veremedigim yegane insan bu ak sakalli ihtiyar olmustur, der dururdu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com