![]() |
Atatürk Anıları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Atatürk AnılarıAtatürk Anıları Anı Örneği - Anı Örnekleri - Anı Türleri - Anı Yazıları - Atatürk Anıları - Atatürk İle İlgili Anılar OLUR ŞEY DEĞİL ![]() ![]() Muallimler ankara?da bir içtima yapmislar, içtimaa iki üç muallim hanim da istirak ederek salonda ayri bir yere oturmuslardi ![]() Muallim hanimlarin içtimaa gitmelerini hos görmeyen meclis?in sariklilari gaziye sikayete gidiyorlar ![]() Gazi kizarak: - ?kimmis muallimler cemiyeti reisi? Çagirin onu! ? Ve Mazhar Müfit birkaç dakika sonra içeri girinci gürleyen bir sesle çikisiyor: -?siz muallimler içtimamda ne yapmissiniz? Ne ayip sey bu? ? Mazhar Müfit sasakalir ![]() ![]() ![]() - ?olur sey degil olur sey degil! ? Mazhar Müfit hala ayakta ve hala ne diyecegini sasirmis bir halde cevap vermeye çalisiyor: -?efendim vallahi? ? - ?birak birak ben hepsini biliyorum; içtimaa muallime hanimlarida çagirdiniz ![]() ATATÜRK'E BİR KÖYLÜNÜN CEVABI ![]() ![]() Tarihimiz sayisiz savaslarla doludur ![]() ![]() ![]() - Türklere rahat vermemeli ki, baska sahalarda ilerleyemesinler? Bunun için de sik sik basimiza belalar çikarirlar, savaslar açarlar, Balkan milletlerini istiklal diye kiskirtirlardi ![]() Biz böyle durmadan savasirken de o zamanlar askere alinmayan gayri müslimler durmadan zenginlesirlerdi ![]() Onlarin neden zengin, bizim neden fakir kaldigimizi bir köylü, Atatürk?e verdigi kisa bir cevap ile gayet veciz olarak izah etmistir ![]() Atatürk, Mersin?e yaptigi seyahatlerden birinde, sehirde gördügü büyük binalari isaret ederek sormus: - bu kösk kimin? - kirkor?un? - ya su koca bina? - yargo?nun - ya su? - salomon?un? Atatürk biraz sinirlenerek sormus: - onlar bu binalari yaparken ya siz nerede idiniz? Toplananlarin arkalarindan bir köylünün sesi duyulur: - biz mi nerede idik? Biz Yemen?de, Tuna boylarinda, Balkanlarda Arnavutluk daglarinda, Kafkaslar?da, Çanakkale?de, Sakarya?da savasiyorduk pasam? Atatürk bu hatirasini naklederken: - hayatimda cevap veremedigim yegane insan bu ak sakalli ihtiyar olmustur, der dururdu ![]() |
![]() |
![]() |
|