Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Edebiyat / Dil Bilgisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilir, çok, iyi, kadınlar, makale, örneği

Kadınlar Çok İyi Bilir - Makale Örneği

Eski 12-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kadınlar Çok İyi Bilir - Makale Örneği

Kadınlar Çok iyi Bilir - Makale Örneği

örnek makale - analık ile ilgili makale - vatan hakkında makale - makale yazısı

Zihin çapları nispetinde;

Kadınlar çok iyi bilir

Gebe kalmayı yürekten istemeden gebe kalamazsınız

Nur topu gibi bir çocuk doğurmak için önce istemek hem de çok istemek, beyne o sinyalleri göndermek gereklidir

Kadınlar çok iyi bilir

Gebeyken her şeyine dikkat etmelisindir Özellikle de organik beslenmelisindir Hormonlu gıdalardan aman aman kaçmalısındır Bağışıklığı bozar, hem annenin hem yavrunun

Kadınlar çok iyi bilir

Doğum sancılıdır Normal doğumun öncesi, sezaryenin sonrası da olsa mutlak bir sancı vardır çekilecek Zordur, hem de çok zor Ama onu çekilebilir kılan, analık güdüsüdür

Doğum sancısı çekerken öyle takmışsındır ki canını dişine, dünya bir yana olup tek derdin sağ salimen doğurmaktır sadece Kavgaya asla yer yoktur

Kadınlar çok iyi bilir

Doğup da meydana getirdiğin can?a gözün gibi bakmalısındır Onu her türlü şerden korumak da içgüdüsel olarak mevcuttur ana yüreğinde

Kadınlar çok iyi bilir

Hastalandığında başında beklemelisindir yavrunun Ateşi çok yükseldiyse ılık duş aldırmalısındır Ona Aklına hiç kötü bir şey getirmezsin, getiremezsin?

Kadınlar çok iyi bilir

Herkese hayırlı bir evlat, daha önemlisi özüyle sözüyle aslanlar gibi yetiştirdiğin evlat olmuşsa eğer emeklerin sonu, büyük dağlar bile dize gelir bu muhteşem mutluluğun yanında

Analar, Türk kadınları bunu koçlar gibi bilirler zaten siz benim yazdığıma bakmayın

Bunlar hepinizin hissettiği doğal duruşunuzdur

Çünkü bu sadece analıktır Bu sebepledir ki, bu duygunun sahiplerine ilave hiçbir unvanı asla koymam ve koydurtmam

Şimdi, kendinize dürüst olun

Hangi ana, önce kendi çocuğunun temel ihtiyaçlarını karşılamadan başka çocuklara kucak açar?

Bir annenin önce kendi evlatlarını sevmesi ve korumaya çalışmasının adı sevgi, şefkat, istek ve görevden başka ne olabilir?

Önce kendi ailesinin üzerine titriyor diye hangi anayı ?kötü insan? ya da ?insan değil? ya da ?ayrımcı? diye nitelersiniz?

Önce düzgün insan, düzgün aile yaratmadan; düzgün mahalleler, ilçeler, iller yaratabilir misiniz?

Önce evladınızı iyi yetiştirmezseniz, evrensel olabilir misiniz?

Salyası aka aka gelen bir mahlûkattan, evladını korumaya çalışan anaya ?hayvan haklarından? bahsedebilir misiniz?

Şimdi gelelim, memleket meselesine?

Neden anavatan deriz?

Neden vatan da analık ararız?

Neden ana deriz de, koca, karı, sevgili, âşık, arkadaş, dost demeyiz?

Cevaplarınızı hatta bazen kısa sessizliklerinizi ve sonunda haykırışlarınızı duyuyorum

Herhalde, ?insanı bir tek anası terk etmez? de ondan? Yanlış mı?

Şimdi bu iki kavram madem birleşti, oturup düşünelim beraber

Tıpkı ailelerimiz için olduğu gibi, ?önce milletim? demek, analık değil mi?

?Önce milletime iyi bakmalı, onun çıkarlarını düşünmeliyim? demek, analık değil mi?

Bunun neresi faşistlik?

Vatan sevgisi ne o zaman?

Yine, yeniden, ısrarla; Türk Kadınına o sahip olduğu yüksek zihin çapı neticesiyle çok ama çok saygı duyuyorum

Duygunun adını ne koyarsanız koyun

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com