![]() |
Kadınlar Çok İyi Bilir - Makale Örneği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kadınlar Çok İyi Bilir - Makale ÖrneğiKadınlar Çok iyi Bilir - Makale Örneği örnek makale - analık ile ilgili makale - vatan hakkında makale - makale yazısı Zihin çapları nispetinde; Kadınlar çok iyi bilir ![]() Gebe kalmayı yürekten istemeden gebe kalamazsınız ![]() Nur topu gibi bir çocuk doğurmak için önce istemek hem de çok istemek, beyne o sinyalleri göndermek gereklidir ![]() Kadınlar çok iyi bilir ![]() Gebeyken her şeyine dikkat etmelisindir ![]() ![]() ![]() ![]() Kadınlar çok iyi bilir ![]() Doğum sancılıdır ![]() ![]() ![]() ![]() Doğum sancısı çekerken öyle takmışsındır ki canını dişine, dünya bir yana olup tek derdin sağ salimen doğurmaktır sadece ![]() ![]() Kadınlar çok iyi bilir ![]() Doğup da meydana getirdiğin can?a gözün gibi bakmalısındır ![]() ![]() Kadınlar çok iyi bilir ![]() Hastalandığında başında beklemelisindir yavrunun ![]() ![]() Kadınlar çok iyi bilir ![]() Herkese hayırlı bir evlat, daha önemlisi özüyle sözüyle aslanlar gibi yetiştirdiğin evlat olmuşsa eğer emeklerin sonu, büyük dağlar bile dize gelir bu muhteşem mutluluğun yanında ![]() Analar, Türk kadınları bunu koçlar gibi bilirler zaten siz benim yazdığıma bakmayın ![]() Bunlar hepinizin hissettiği doğal duruşunuzdur ![]() Çünkü bu sadece analıktır ![]() ![]() Şimdi, kendinize dürüst olun ![]() Hangi ana, önce kendi çocuğunun temel ihtiyaçlarını karşılamadan başka çocuklara kucak açar? Bir annenin önce kendi evlatlarını sevmesi ve korumaya çalışmasının adı sevgi, şefkat, istek ve görevden başka ne olabilir? Önce kendi ailesinin üzerine titriyor diye hangi anayı ?kötü insan? ya da ?insan değil? ya da ?ayrımcı? diye nitelersiniz? Önce düzgün insan, düzgün aile yaratmadan; düzgün mahalleler, ilçeler, iller yaratabilir misiniz? Önce evladınızı iyi yetiştirmezseniz, evrensel olabilir misiniz? Salyası aka aka gelen bir mahlûkattan, evladını korumaya çalışan anaya ?hayvan haklarından? bahsedebilir misiniz? Şimdi gelelim, memleket meselesine? Neden anavatan deriz? Neden vatan da analık ararız? Neden ana deriz de, koca, karı, sevgili, âşık, arkadaş, dost demeyiz? Cevaplarınızı hatta bazen kısa sessizliklerinizi ve sonunda haykırışlarınızı duyuyorum ![]() Herhalde, ?insanı bir tek anası terk etmez? de ondan? Yanlış mı? Şimdi bu iki kavram madem birleşti, oturup düşünelim beraber ![]() Tıpkı ailelerimiz için olduğu gibi, ?önce milletim? demek, analık değil mi? ?Önce milletime iyi bakmalı, onun çıkarlarını düşünmeliyim? demek, analık değil mi? Bunun neresi faşistlik? Vatan sevgisi ne o zaman? Yine, yeniden, ısrarla; Türk Kadınına o sahip olduğu yüksek zihin çapı neticesiyle çok ama çok saygı duyuyorum ![]() Duygunun adını ne koyarsanız koyun ![]() |
![]() |
![]() |
|