![]() |
Otobiyografi Nasil Yazilir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Otobiyografi Nasil YazilirOtobiyografi Nasil Yazilir Otobiyografi nedir - Otobiyografinin amacı ve teknikleri Bireyin kendisi yani hayatı ile ilgili yazılı olarak bilgi vermesine dayanan bir tekniktir ![]() ![]() ![]() ![]() Kişinin başkaları tarafından nasıl göründüğünden çok, onun kendisini nasıl gördüğünün önemli olduğunu belirtir ![]() 1 ![]() ![]() 2) Kontrollü otobiyografi: Kişinin belli bir konu etrafında örneğin aile özgeçmişi ve ilgileri hakkında serbestçe yazabilmesidir ![]() Otobiyografi yazarken kişiler kendilerine aşağıda bulunan soruları yönlendirmelidirler Kendinizi nasıl tanımlarsınız -Size göre olumlu yada olumsuz olan yönleriniz nelerdir? -Sizi devamlı tedirgin eden sorunlarınız nelerdir? -Hayatınızda etkisi altında kaldığınız olaylar nelerdir? -İlgilendiğiniz konular nelerdir? -Ailenizin ve arkadaşlarınızın size nasıl davranmasını istersiniz? -Geçmişinizle ilgili neler söyleyebilirsiniz? -Geleceğe ilişkin planlarınız nelerdir? Otobiyografi Nasil Yazilir Bir kişinin kendi hayatı hakkında yazdığı yazı veya esere otobiyografi denir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sezen Aksu Otobiyografi Örnegi 3 Temmuz 1954'de Sezen Aksu (o zamanki soyadı ile "Yıldırım"), Denizli'nin Sarayköy'ünde doğdu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Z iraat fakültesindeki öğrenimini yarıda bırakarak profesyonel şarkıcılığa başladı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() M inik Serce(Sezen Aksu'ya minik serçe adını rahmetli gazeteci Yavuz Gökmen takmıştır ![]() ![]() ![]() ![]() Ü ç kez evlendi ![]() ![]() ![]() 1 975 yılından beri Türk Pop Müziği alanında çalışan Sezen Aksu, üç yüzden fazla söz ve besteye imza attı ![]() "A şkın Sesi[size="3">"]Bahçeleri[/size], Işık Doğudan Yükselir, Düğün Ve Cenaze, Sevgilerimle ve Adı Bende Saklı İstanbul İstanbul Olalı - Sezen Aksu Uzanıp kanlıcanın orta yerinde bir taşa Gözümün yaşını yüzdürürüm hisara doğru Yapacak hiç bişey yok gitmek istedi gitti Hem anlıyorum hem çok acı tek taraflı bitti Bi lodos lazım şimdi bana bi kürek bi kayık Zulada bir kaç şişe yakut yer gök kırmızı Söverim gelmişine geçmişine ayıpsa ayıp Düşer üstüme akşamdan kalma sabah yıldız Ah istanbul istanbul istanbul olalı Hiç görmedi böyle keder *****iyorum aşkından kalmadı bende gururdan eser Ne acı ne acı insan kendine ne kadar yenik Bulunmadı ihanetin ilacı yürek koca bi kara****k Yapacak hiç bişey yok gönül bu sevdi Yeni bir ten yeni bir heyecan bilirim üstelik Bi lodos lazım şimdi bana bi kürek bi kayık Zulada bir kaç şişe yakut yer gök kırmızı Söverim gelmişine geçmişine ayıpsa ayıp Düşür üstüme akşamdan kalma sabah yıldızı |
![]() |
![]() |
|