![]() |
Dramatik Şiir Örnekleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dramatik Şiir ÖrnekleriDramatik Şiir Örnekleri GELİNLİK KIZIN ÖLÜMÜ Salâ verilirken kalktık kahveden Kızın babası yanımızda boyu uzun Zayıf ağzı mırıltılar ![]() On köylü iki subay bir tezkereci er Sıralandık ahşap mescidin avlusunda Aldık cenazeyi sarsmadan iğreti Ve hafif gözlerimiz yerde Kayıp bir tayın izini süreriz sanki ![]() ![]() ![]() Melih Cevdet Anday SUNA Bu hepsini işitmiş ![]() ![]() ![]() Gönlüm sana derdini daha nasıl bağırsın ? Ey Tanrı senin de mi boşaldı deryaların ? Senin de kalmadı mı bir teselli pınarın ? Biz senin rahmetini bekliyorken ufuktan Bizler gibi sende mi bunaldın susuzluktan ? En sonra Gök Tanrısı Su Tanrısı ? yken adın Suna? nın bir içimlik kanına mı susadın ? F ![]() ![]() Halketsem esirlerle leşker Mahveylesem ordularla asker Olsa bana hep mülûk çâker; Cinsince o iktidar münker Fevkimde uçar tuyûr-u kemter! Âvâze-i dehr iken tanînim Gördüm ana değmiyor enînim; Milletlere karşı âhenînim; Bir âfete karşı nazenînim ![]() Afetse de ey ilâh göster! Bilmem bana ân mı şân mı lâzım? Gülbün mü ya kehkeşân mı lâzım? Âguuş-u vefâ-nişân mı lâzım? Bir pençe-i hun-feşân mı lâzım? Canan mı güzel cihan mı hoş-ter? Abdülhak Hâmit TARKAN |
![]() |
![]() |
|