![]() |
Edebiyat Karma Test |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Edebiyat Karma TestEdebiyat Karma Test 9 ![]() SORU ![]() a) İlk damlalardan sonra yağmur birden coştu ![]() b) Bu söze, gençlerden biri ince bir karşılık verdi ![]() c) Serindi, ama tatlı bir ilk yaz akşamıydı ![]() d) Havalar ısınınca ağaçların tomurcukları patladı ![]() e) Gölün kıyılarını yapraksız, bodur ağaçlar kuşatmıştı ![]() SORU ![]() a) Ayağında burnu aşınmış eski bir kundura vardı b) Dikiş makinesinin kolunu koparacakmış gibi koparıyordu ![]() c) Çok uzaklardan atıldığı belli iki el silah sesi duyuldu d) İri hantal gövdesini zorlukla sürüklüyor gibiydi ![]() e) Ninem yorganımıza kırmızı basmalı çiçekli, basma bir yüz geçirdi ![]() SORU ![]() a) Gelecek hafta bugün yine buluşalım dedi ![]() b) Az sonra beyaz bir at üzerinde gelin göründü ![]() c) Çocuğu uyutmak için odaya götürdü ![]() d) Bu boş sözleri dinlemekten bıkmıştı ![]() e) Akrabalarını görmek, onlarla konuşmak istiyordu ![]() SORU ![]() I ![]() ![]() II ![]() ![]() III ![]() ![]() IV ![]() Yukarıdaki cümlelerin hangilerinde altı çizili sözcükler gerçek anlamı dışında kullanılmıştır? a) I ve II b) I ve III c) II ve III d) II ve IV E) III ve IV SORU ![]() ![]() ![]() Böyle bir anlam değişmesini örneklendiren kelime aşağıdakilerden hangisinde kullanılmıştır? a) Ağaçlar ilk yazda bir gelin donanırlar b) Bu gördüğün bulutlar yağmur yüklü bulutlardır c) Bu dağlar geçit vermez sarp dağlardır ![]() d) Bunu yapmaya yürek ister, bu her babayiğidin harcı değil ![]() e) Yapının güzel bir görünümü vardı; taş, dantel gibi işlenmişti ![]() SORU ![]() a) Erkeğin karısı ve çocukları : Ev tutunca ailemi de getireceğim b) Birlikte çalışan kimselerin tümü : Milli Eğitim ailesinin çalışkan bir üyesiydi ![]() c) Aynı soydan gelen kimseler zinciri : Damadımız İzmirli eski bir ailenin çocuğudur d) Kişinin anne babası : Ailem kampa girmeme izin vermiyor ![]() e) Anne, baba ve çocuklardan oluşan topluluk : Ailesi ölünce bir daha evlenmedi SORU ![]() a) Bunca sorun dururken, gereksiz işlerle uğraşıyordu b) Konuşurken sık sık duruyor, notlarına bakıyordu c) Senin ayakta durduğunu uzun süre fark etmedim ![]() d) Bu konu üzerinde neden bu kadar durduğunu anlamadım e) Otobüs durunca eşyalarımızı alıp indik ![]() SORU ![]() ![]() Bu cümlede "tıpatıp" sözcüğünün anlamına en yakın kullanım aşağıdakilerin hangisinde vardır? a) Bütçemize uygun kiralık bir ev arıyoruz ![]() b) Siz de odanızı istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz c) Bu soruna en kısa sürede kesin bir çözüm bulunmalı d) Çocukların hepsine birer takım elbise aldı ![]() e) Babamın ayakkabısı bana tam geldi ![]() SORU ![]() ![]() ![]() II ![]() ![]() III ![]() ![]() IV ![]() ![]() V ![]() ![]() Yukarıdaki numaralandırılmış cümlelerin hangisinde "sonra" sözcüğü aynı anlamda kullanılmıştır? A) I ve II B) II ve V C) III ve IV D) III ve V E) IV ve V SORU ![]() A) Tatilde fazla paraya ihtiyacın olacak ![]() B) Bu iş için fazla eleman ihtiyacımız yoktur? C) Bu konuda fazla titizlik gösteriyorsun ![]() D) Başarmak için fazla çaba gösterdi ![]() E) Bu çiçekler fazla su istiyor ![]() |
![]() |
![]() |
|