Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Edebiyat / Dil Bilgisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
iletişim, kavramı

İletişim Kavramı

Eski 12-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İletişim Kavramı

İletişim Kavramı

dil ve anlatım - iletişim nedir - iletişimin öğeleri - yazılı iletişim - simgeye dayalı iletişim

İki ya da daha fazla kişinin aralarındaki düşünce ve fikir alışverişine iletişim adı verilir İletişim, dil aracılığı ile olduğu gibi hareket ya da mimiklerle de gerçekleşebilir Ayrıca yazlnıca düşünce akışıyla da gerçekleşebilir

İnsanlar iradeli bir varlık olduğu için doğayı ve diğer bütün canlıları anlamlandırabilmek amacıyla bir düşünce sistemi meydana getirir Bazı canlı ve cansızları simge haline sokarak onların diğer varlıklarla ilişkilerini düşünür

O halde iletişim;

- İnsanın tüm varlıkları anlamlandırabilmesi için

- Kendi iç dünyasındaki fikirleri diğer canlılara aktarabilmesi için,

- Sosyal bir grup meydana getirebilmesi için,

- Yaşamını devam ettirebilmesi için gereklidir

İletişimin olabilmesi için öncelikle bir göndericinin ve alıcının olması şarttır Gönderici ile alıcının kendi arasında bu iletişim sözlü iletişim, yazılı iletişim ya da simgeye dayalı olabilir

Gönderici:

Düşünceyi iletendir Gönderici, düşünceyi bir mantık temeline dayandırarak iletir

Alıcı:

Düşünceyi alan ve bu düşünceyi yorumlayandır

Gönderenden alıcıya iletilen düşünce yada istektir

Kanal:

Düşüncenin iletilme şeklidir

Dönüt:

Gönderen ve alıcı arasındaki fikir alışverişidir

Bağlam:

İletişimin gerçekleştiği mekandır

Gösterge:

Bir düşüncenin veya bir anlamın yerini alabilen nesne ya da olgulardır Diğer bir deyişle sembollerdir Örneğin bir bayrağın o devletin bağımsızlığına işaret etmesi, bir türkünün iki insan arasındaki duygusal bir bağa işaret etmesi gibi

Her insan nesnelere farklı anlamlar verir Bunun nedeni insanların düşünce, tecrübe, kültür ve yetişme biçimleri ile alakalıdır Örneğin, dini bayramlar orta yaştakiler ve yaşlılar için akraba ve mesar ziyaretlerinin gerçekleştiği bir gün olarak görülürken çocuklar ve gençler için yeni giysilerin giyildiği eğlencelerinyapıldığı bir gün olarak görülür Öyleyse iletişim insana ve ortama göre farklılık gösterebilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com