![]() |
Yaş Otuz Beş Şiiri-Yaş Otuz Beş Şiiri Anlamı Ve Manası Edebiyat Dersi İçerik |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yaş Otuz Beş Şiiri-Yaş Otuz Beş Şiiri Anlamı Ve Manası Edebiyat Dersi İçerikOtuz Beş Yaş Şiiri ve Açıklaması OTUZ BEŞ YAŞ ŞİİRİ Yaş otuz beş!Yolun yarısı eder ![]() Dante gibi ortasındayız ömrün ![]() Delikanlı çağımızdaki cevher, Yalvarmak,yakarmak nafile bugün, Gözünün yaşına bakmadan gider ![]() Şakaklarına kar mı yağdı ne var! Benim mi Allahım bu çizgili yüz? Ya gözler altındaki mor halkalar? Neden böyle düşman görünürsünüz; Yıllar yılı dost bildiğim aynalar? Zamanla nasıl değişiyor insan!Hangi resmime baksam ben değilim ![]() Nerde o günler,o şevk;o heyecan? Bu güler yüzlü adam ben değilim; Yalandır kaygısız olduğum yalan ![]() Hayal meyal şeylerden ilk aşkımız; Hatırası bile yabancı gelir ![]() Hayata beraber başladığımız Dostlarla da yollar ayrıldı bir bir; Gittikçe artıyor yalnızlığımız ![]() Gökyüzünün başka rengi de varmış! Geç farkettim taşın sert olduğunu ![]() Su insanı boğar,ateş yakarmış! Her doğan günün bir dert olduğunu, İnsan bu yaşa gelince anlarmış ![]() Ayva sarı nar kırmızı sonbahar! Her yıl biraz daha benimsediğim ![]() Ne dönüp duruyor havada kuşlar? Nerden çıktı bu cenaze?Ölen kim? Bu kaçıncı bahçe gördüğüm tarumar? Neylersin ölüm herkesin başında ![]() Uyudun uyanmadın olacak ![]() Kimbilir nerde,nasıl,kaç yaşında? Bir namazlık saltanatın olacak ![]() Taht misali o musalla taşında ![]() Cahit Sıtkı TARANCI ŞİİRİN AÇIKLAMASI Şair,felsefi temalar,kapalı ve karmaşık mecazlardan kaçarak gündelik hayatı,anlık sevinç ve tasaları, aşkı ve ölümü ele alır ![]() ![]() Dini ve tasavvufi bir yönü olmadığı için ölüm düşüncesiyle barışamaz;ölümü kader olarak kabul etmemiştir ![]() ![]() Şiirlerinin çoğunda kendisini anlatmıştır ![]() ![]() ![]() sürgüne gönderilir ![]() ![]() ![]() Şairi 35 yaşına girmek endişelenmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() 35 yaşından sonra doğan günün bile ona sorunlar getireceğini hergünün ayrı dertler çıkaracağını ma ediyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|