![]() |
Karbonhidratların Sindirimi İle İlgili Detaylar Biyolo Dersi Konu Anlatımı İçerik |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karbonhidratların Sindirimi İle İlgili Detaylar Biyolo Dersi Konu Anlatımı İçerikKarbonhidratların Sindirimi Karbonhidratlardan Nişasta Glikojen Maltoz Sakkaroz Laktoz enzimler aracılığı ile mono sakkaritlere parçalanır Tükrük Amilazı Karbonhidratlar + Su -----------------> Monosakkaritler Karbonhidratların Sindiriminde görev alan enzimlerin genel adı Karbonhidratazdır ![]() ![]() İnce Bağırsaklarda: Onikiparmak bağırsağına salgılanan pankreas öz suyundaki amilaz ile, nişasta, glikojen ve dekstrin disakkaritlere (maltoza) parçalanır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|