Bayburt Yeresel Yemeği Galacoş |
06-08-2010 | #1 |
Şengül Şirin
|
Bayburt Yeresel Yemeği GalacoşGalacoş Malzemeler : 250 gr Yeşil mercimek 500 gr kıyma 200gr tereyağı 1 Adet Büyük Boy soğan 2 kaşık salça 3 su bardağı süzme yoğurt veya kurut 2 adet pide veya ev ekmeği Yapılışı : Mercimekleri 2,5 su bardağı suda hafif diri kalacak şekilde haşlayarak süzülürBir kenarda bekletilirSoğanlar küçük küçük kıyılır Yağda kavrulurKıyma ilave edilerek 5 dakika süre ile karıştırarak kavrulur Mercimek salça ilave edilirTuz ve karabiberde ilave edilerek lezzetlendirilir Servis tabağına pideler doğranır Kıymalı karışım ekmeklerin üzerine dengeli bir şekilde yayılırEzilmiş süzme yoğurt üzerine dökülürYağ kızdırılarak yemeğin üzerine gezdirilirServis yapılır
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|