Milföylü Tavuk Sarma |
06-08-2010 | #1 |
Şengül Şirin
|
Milföylü Tavuk SarmaMalzemeler, * 4 adet tavuk baget * 4 adet milföy hamuru * 2 adet orta boy kuru soğan * 1 adet orta boy havuç * 1 adet limon * 1 adet yumurta sarısı * 1 çay kaşığı tuz * Yarım yemek kaşığı margarin Hazırlanışı, 1 Havuç ve soğanın kabuklarını soyup orta büyüklükte doğrayın 2 Limonun kabuklarını soymadan incecik dilimleyin 3 Orta boy bir tencerenin yarısına kadar su doldurup kaynamaya bırakın 4 Kaynayan tencereye tavuk baget, limon, havuç, soğan ve tuzu ekleyin 5 Tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya bırakın 6 Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha pişirip ocaktan indirin 7 Haşlanan tavukları sudan çıkarıp soğuması için kenarda bekletin 8 Soğuyan tavuk bagetlerin üzerindeki deriyi sıyırıp atın 9 Kağıt havlu yardımıyla tavuğun üzerindeki fazla suyu alın 10 Her bir tavuk bagetin etrafını bir adet milföy hamuruyla kaplayın 11 Üzerine yumurta sarısı sürün 12 Fırın tepsisini margarinle iyice yağlayın ve milföylü tavukları dizin 13 Önceden ısıtılmış 200 derece fırında milföylerin üzeri kızarana kadar pişirin 14 Sıcakken servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|