Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
akif, ersoyun, hayatı, ingilizce, mehmet

Mehmet Akif Ersoyun İngilizce Hayatı

Eski 12-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mehmet Akif Ersoyun İngilizce Hayatı

He was born in Istanbul, Ottoman Empire in 1873 He is noted for writing the lyrics of Turkish National Anthem, İstiklâl Marşı (The March of Independence in English) ? which was adopted in 1921, and is accepted by many Turks[size="3"> as their "]discovering[/size] that it was to be published by the new secular government in Turkish instead of the original Arabic, and used in secular education

Although semi-Albanian by birth and deeply religious, he is held as a nationalist figure in Turkey In fact, his real allegiance was somewhere in between Turkish and Islamic identities, and he was something of the Namık Kemal of his time Deeply upset by the strongly secular nature the republic took soon after the sultanate was abolished in 1923, he left Turkey for Cairo to teach Turkish language, and returned only shortly before his death in 1936

He was interred in the Edirnekapı Cemetery in Istanbul

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com