Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Bunları Biliyor Musunuz ?

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
etkiler, pil, sesin, yüksekliği, ömrünü

Sesin Yüksekliği Pil Ömrünü Etkiler Mi ?

Eski 12-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sesin Yüksekliği Pil Ömrünü Etkiler Mi ?

yüksek ses pili etkiler mi,
pil ömrü nekadardır,
son sesle radyo dinlemek,
pile etki eder mi

Bu aralar taktım ben bu tarz şeylere bakalım bu yazımıza sizde benim gibi şaşırcakmısınız

Hepimiz severiz otobüslerde, tren, metrolarda hatta yolda yürürken, işe giderken kulağımıza kulaklık takıp hatta müziği son ses açıp müzük dinlemeyi

Ama bir bakın buı yükses ses dalgaları pilin ömrünü kısaltıyormuş

Bundan sonra kısık sesle dinlicem müzik

Radyonun sesi Açılınca Pil Daha Çabuk mu Biter?

Pille çalisan portatif radyolarda sesin yüksekliği pilin ömrünü etkiler Radyo açık, sesi kapalı durumu ile sesin sonuna kadar açık durumu arasındaki fark pillerin ömürlerinin kısalmasına neden olur Ses sonuna kadar açıldığında pillerden çekilen akim yüzde 30 artmaktadır Bu durum, küçüğünden büyüğüne, pille çalışan ve ses yükselticisi olan bütün radyo, teyp, volkmen vb için aynidir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com