Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
canlıların, nelerdir, ortak, özellikleri

Canlıların Ortak Özellikleri Nelerdir

Eski 12-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Canlıların Ortak Özellikleri Nelerdir

Canlıların Ortak Özellikleri kısaca
Canlıların Ortak Özellikleri özet
Canlıların Ortak Özellikleri nedir

Hücre Yapısı : Bütün canlılar hücrelerden oluşmaktadır Hücre bir organizmanın temelidir Hücrede gerçekleşen olaylar canlılığın devam etmesini sağlar

Beslenme Canlıların yaşamalarını devam ettirebilmeleri için besin almak zorundadırlar Hayvanlar besinlerini dış ortamdan alırlar Bitkiler ise kendi besinlerini kendileri yaparlar

Hareket Canlılar dış ortamdan gelmekte olan uyaranlara karşı tepki göstermektedirler

Büyüme : Canlılarda olan hücre bölünmeleriyle hücrelerinin sayısı artar Bununla beraber organizma büyür

Üreme : Canlılar nesillerini devam ettirebilmek için ürerler Eşeyli ve eşeysiz üreme olarak 2 şekilde ürerler

Solunum : Canlılar yapılarında bulunan besinler ile oksijenli veya oksijensiz bir şekilde besinleri yakarak enerji üretirler

Boşaltım : Canlılar değişik faaliyetler sonunda organizmada oluşmakta olan artık maddeler düzgün bir iç ortam oluşturabilmek için atarlar

Sindirim : Canlılar yapılarına aldıkları büyük olan molekülleri küçük moleküllere çevirirler

Sentez : Canlılar, yapılarına aldıkları küçük molekülleri organizmalarına uygun büyük moleküllere dönüştürürler

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com