Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dünyanın, kadarı

Dünyanın Ne Kadarı Su

Eski 12-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dünyanın Ne Kadarı Su

Dünyanın Ne Kadarı Su
Dünyanın Kaçta Kaçı Su

Dünya yüzeyinin yüzde 70'i suyla kaplı olabilir ama su, gezegenin kütlesinin 5000'de birinden daha azına tekabül eder
Dünya oldukça büyüktür; 6 milyon, milyar, milyar kg gelir
Bunun yarısı alt mantoda (yerkabuğunun altındaki 660 km'de başlayan yarı erimiş devasa katman) bulunur
Görünüşe göre sulu olan yer kabuğunda bile, kara kütlesi okyanuslarınkinden 40 kat daha fazladır
2002'de Science dergisinde yayınlanan bir Japon deneyine göre, alt mantoda çözünmüş su, Dünya'nın yüzeyinde dolanan sudan beş kat daha fazla olabilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com