Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
almasının, bölgelerinin, dünyanın, farklı, işık, sebebi, zamanla

Dünyanın Zamanla Farklı Bölgelerinin İşık Almasının Sebebi Nedir

Eski 12-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dünyanın Zamanla Farklı Bölgelerinin İşık Almasının Sebebi Nedir

Dünyanın farklı bölgelerinin ışık almasının sebebi
Gece gündüz oluşumu hakkında bilgi

DÜNYA'NIN KENDİ EKSENİ ETRAFINDAKİ HAREKETİ;
(Günlük, Eksen hareketi)
Dünya'mız kendi ekseni etrafındaki dönüşünü 24 saatte tamamlar, bu zaman dilimine bir gün denir
Dünya'nın kendi ekseni etrafındaki hareketi batıdan doğuya doğrudur Bu dönüş yönüne bağlı olarak;
- Aynı anda daha doğuda bulunan yerlerde Güneş erken doğar, yerel saat ileri olur
- Doğu ve batı yönleri belirlenir
- Kuzey Yarımküre'de rüzgarlar ve akıntılar sağa, Güney Yarımküre'de ise sola doğru sapma gösterir

DÜNYA'NIN KENDİ EKSENİ ETRAFINDAKİ DÖNÜŞÜNÜN SONUÇLARI:
- Dünya'nın Güneş'e dönük olan yarısı aydınlık, diğer yarısı ise karanlıktır Dünya kendi ekseni etrafında dönerken karanlık ve aydınlık yerler yer değiştirerek gece ile gündüz ardarda oluşur

- Gündüz meydana gelen ısınma ile gece meydana gelen soğuma gece ile gündüz arasında sıcaklık farklarının oluşmasına neden olur

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com