Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
deneyler, güneş, ile, ilgili, tutulması

Güneş Tutulması İle İlgili Deneyler

Eski 12-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Güneş Tutulması İle İlgili Deneyler

Güneş tutulması deneyleri
Güneş tutulması hakkında deney

Deneyin Amacı: Güneş tutulmasının meydana gelişini görmek
Hazırlık Soruları:
Güneş tutulmasının nedenlerini araştırınız
Kullanılan Araç ve Gereçler:
1döküm ayak 4güç kaynağı
2bağlama parçası 5dünya ve ay modeli
3ışık kaynağı
Deney Düzeneği:
Deneyin Yapılışı:
1Şekilde görülen düzeneği hazırlayınız
2Işık kaynağını paralel ışın demeti verecek şekilde ayarlayınız
3Modelin yüksekliğini öyle ayarlayınız ki yer kürenin kutup noktaları aydınlansın
4Sonra ay modelini dünyanın etrafında elinizle döndürünüz
5Ay dünya ile güneş (ışık kaynağı) arasında olduğu anda sonucu gözleyiniz
Deney Sonucu:
Ay dünya etrafında dönerken bir an dünya ile güneş arasında bulunur Bu durumda ayın konik gölgesi dünyanın belli bir bölgesi üzerine düşer O bölgede bulunan kişiler güneşi göremez Bunun sonucu olarak güneş tutulması olayı gerçekleşir
Teorik Bilgi:
Ay dünyamız etrafında hareket ederken dünya ile güneş arasına girer Bu durumda ayın tam ve yarı gölge konileri yeryüzüne düşer
Bu durumda yeryüzünün bu yerleri ışık alamaz Bu olaya güneş tutulması denir Güneş tutulması, Ay'ın yeniay olması durumunda gerçekleşir
Güneş tutulmaları gölge oluşumlarıyla ilgili olup ışığın doğrusal yolla yayıldığını gösteren tabiat olaylarıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com