Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
haritalarda, hesaplama, mesafe, ölçümü

Haritalarda Mesafe Ölçümü - Haritalarda Mesafe Hesaplama

Eski 12-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Haritalarda Mesafe Ölçümü - Haritalarda Mesafe Hesaplama

Haritada Mesafe Ölçümü,
Haritada mesafe hesaplama

Enlemler üzerindeki ölçülerin (haritanın yanları) bir yararı da buralardan mesafeleri de ölçmemizde sağlamasıdır Örneğin Ahırkapı Bankı üzerinde bulunan fenerin Kadıköy İnci Burnu'na olan mesafesini bulabilmek için pergelimizin bir ucunu bank üzerindeki fenerin ayağına, diğer ucunu da İnci burnunda bulunan fenberin ayağına koyduğumuzda pergelde meydana gelen açıklığı aynı hizada bulunan enlem üzerindeki ölçülerin üzerine koyduğumuzda mesafenin ne kadar olduğunu saptayabiliriz Bilindiği üzere burada gösterilen, örneğin 58' ile 59' arasındaki mesafe bir mildir Başka bir deyişle dakikalar mili gösterir Harita tetkik edildiğinde bir mil ona bölünmüş olup bu onda bire bir Gomina, yani 185 metre diyoruz Ölçmeyi yaptığımızda mesafenin 165 mil ya da başka bir değişle bir mil ve 65 gomina olduğunu bulmuş oluruz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com