Tavuk Kroket |
06-07-2010 | #1 |
Şengül Şirin
|
Tavuk KroketTavuk Kroket Malzemeler, 250 gram tavuk göğsü 1 adet orta boy patates 1 adet yumurta Damak tadınıza göre tuz, karabiber Galeta unu Hazırlanışı, Tavuk göğsü ve patatesi yumuşayıncaya kadar haşlayın Haşlanan tavuk eti ve patatesi robotta çekip derin bir kaba alın Yumurta, karabiber ve tuzu ilave edip iyice yoğurun Karışımdan orta büyüklükte parçalar koparın Avucunuzun içinde yuvarlayıp oval şekil verin Kroketleri galeta ununa batırıp büyük bir tabağa dizin Buzdolabında 20 dakika bekletin Bol ve kızgın yağda her iki tarafını kızartın Ketçap ve mayonezle servis yapabilirsiniz Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|