![]() |
Marmara Bölgesinin Tarım Faaliyetleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Marmara Bölgesinin Tarım FaaliyetleriMarmarada hangi tarım ürünleri yetiştirilir Marmarada tarım faaliyetleri Marmara Bölgesinde Yetişen Tarım Ürünleri Nelerdir Buğday : Trakya?da Ergene Bölümü?nde yoğun olarak yetiştirilir ![]() ![]() ![]() Ayçiçeği : Tohumlarından yağ elde etmek için yetiştirilir ![]() ![]() ![]() Şekerpancarı : Trakya, Güney Marmara ve Adapazarı ovalarında ekim yapılır ![]() Tütün : Bölge, Türkiye üretiminde 3 ![]() ![]() ![]() Mısır : Bölge, üretimde Karadeniz?den sonra 2 ![]() ![]() ![]() Pirinç : Meriç ovalarında ekimi yoğunlaşır ![]() ![]() Şerbetçi otu : Bira sanayinde tad ve koku verici olarak kullanılır ![]() ![]() Zeytin : Güney Marmara Bölümü?nde Gemlik ve Mudanya Yöresi?nde üretimi yoğunlaşır ![]() ![]() ![]() ![]() Dut : Bölgede ipek böceği yetiştiriciliğine bağlı olarak dutçuluk önem taşır ![]() ![]() Meyve : Bursa Yöresi?nde yoğun olarak yetiştirilir ![]() ![]() Sebze : Bursa ve Adapazarı ovalarında yoğun olarak yetiştirilir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|