Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kültür-Sanat > Köşe Yazıları

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
korkmayın, ortadoğudayız

Korkmayın! Ortadoğu'dayız

Eski 06-04-2010   #1
GöKKuŞaĞı

Korkmayın! Ortadoğu'dayız

Ekranda üç tartışmacı
İkisi gazeteci, biri dış siyaset uzmanı
Dünyaya ve siyasete bakışları farklı
Fakat üçünün ortak olduğu nokta şu:
"Türkiye İsrail'le arasındaki bu çatışmadan sonra artık Ortadoğu'nun içine çekilmiş ve onun bir parçası olmuştur"
Bunu söylerken yüzleri ekşiyor
Az önce
İsrail'in geri adım atışının nasıl bir "milat" olduğunu, "Filistin için yeni ve umutlu bir dönemin açılmak üzere olduğunu" söyleyen üç kişi
Türkiye ile Ortadoğu'yu iç içe düşünmeye başladığında
Havaları değişiveriyor
Bunu neredeyse bir felaket olarak adlandıracaklar da, utanıyorlar sanki!
Ama mimik ve jestleri ele veriyor onları
Buruşmuş dudaklar, başka yöne kaçırılan gözler, rahatsız biçimde kaşınan kafalar
Neden böyle?
Dünkü yazımda da söyledim ya
Bizim modern aydınımız Ortadoğu'ya "ruhen" yabancıdır
Daha önemlisi, bu "yabancılık" kurumlaşmıştır (O yüzden Dışişlerimiz bile iyi Arapça bilen, Filistin tarihini yakından tanıyan eleman bulmakta zorlanıyor!)
Avrupa karşısında yaşadığımız büyük hayal kırıklığı ve en sonunda inkâr noktasına gelişimizin altında bu umutsuz Ortadoğu'dan kopma çabamızın da payı var
Dikkatle bakın o hayal kırıklığı ve siteme
Orada "Bak, ben ki ecdadımın kanlarıyla suladığı topraklara duygusal, siyasi ve ekonomik bakımdan sırtımı çevirip senin kapına dayanmışımSen yine de yüz vermiyorsun bana" diye sızlanan bir okumuş yazmış seçkinler korosu göreceksiniz
Oysa
İnkâr
Kaçış
Horlama
Hiçbiri işe yaramıyor ki!
Kemikleşmiş sorunlarımıza bakın "Kürt Sorunu" mesela?
Demografik ve kültürel özellikleriyle baktığımızda bu sorunun kaynağında tam da bir Ortadoğu ülkesi olmamız gerçeği yok mu?
Dünyanın yeni yapılanmasına bakıyorum da
Apaçık gerçek şu
Önümüzdeki dönem, ara ara acı çekerek de olsa bir parçamızın Ortadoğu olduğunu toplumca net biçimde kavrayacağız
Dünyanın lider ülkeleri arasına girerken bu yönümüzü inkâr edemeyiz
Bizi Avrupa'ya, Avrupa'yı bize bağlayan şey Ortadoğu ipiyle dokunacak, kuşkunuz olmasın!
İsrail'i asıl ürküten ve Türkiye'ye karşı çatışma tezgâhları kurmaya iten şey de bu işte!

Haşmet Babaoğlu

GaLiBa Bu GeCe YaĞMuRDa GöKKuŞaĞı MiSali
GüLeRKeN aĞLaMaNıN ZaMaNı
Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Korkmayın! Ortadoğu'dayız

Eski 06-05-2010   #2
VANDETTA

Cevap : Korkmayın! Ortadoğu'dayız

Bugün bir anket yapılsa nüfusun kaçta kaçı 'batı bizim dostumuzdur' der acaba?

ama bakıyorsun aydın geçinen ciğeri üç kuruş etmeyen zerzevata batı aşkları öyle bir perçinlenmişki pkkyı başımıza musallat eden çekiç güçün batı menşeili olduğunu farkedemiyor,hemen hemen hepsi batı ile yapılan gizli kapaklı anlaşmalardan dert yanar ama batı bizim geleceğimiz demeye devam eder,Türkiye önce Türk Birliğini kurup ardından da tüm coğrafyasını belli başlı birlikler içerisinde toplamayı başarmalıdırBu arkadaşlara rağmen

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com