![]() |
Sizi Gidi "Derin Yalancı"lar! |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Sizi Gidi "Derin Yalancı"lar!İsrail saldırısının üzerinden birkaç gün geçti ve bütün tutuklular serbest bırakılıyor ya ![]() ![]() ![]() Bizim "merkez medya"nın saldırıyı zaten yarım ağızla ve korka korka kınayan malum isimlerinin bekledikleri günler geldi ![]() Şimdi Mavi Marmara eylemini suçlu çıkarmaya çalışıyorlar ![]() Mavi Marmara eylemini önlemeyen hükümete "sivil toplum inisiyatifidir diyerek işin içinden sıyrılamazsınız" diyorlar ![]() "Orada kadınların ve çocukların ne işi var" diyorlar? *** Saçmalama pahasına okurlarını yanıltıyorlar ![]() Neden peki? Cahiller mi? Hayır! "Ben tepkilerimi dürüstçe yazıyorum" diyorlar, sağduyudan bahsediyorlar ama yalan! Zihinlerinde çok derin yalanlar saklıyorlar ![]() Şimdi gelin çok basit bir yoldan bunu analiz edelim! Hürriyet'te, Milliyet'te, Radikal'de, Habertürk'te böyle yazanları gözünüzün önüne getirin ve içinizden şöyle sorun ![]() ![]() ![]() Gemi Greenpeace gemisi olsaydı ![]() ![]() ![]() İsrail komandolarının uluslararası sularda gemiye çıkıp öldürdükleri insanlar Greenpeace aktivistleri olsaydı ![]() ![]() ![]() Olaydan daha iki gün bile geçmeden aktivistleri suçlu, geldikleri ülkenin hükümetlerini sorumlu çıkartacak laflar etmeye kalkışırlar mıydı? O gemilerde kadınların ne işi var, diye mi sorarlardı, yoksa kadın Greenpeace eylemcilerinin cesaretini yücelten laflar eder ve fotoğraflarını birinci sayfaya mı koyarlardı? Ama iş İsrail-Filistin çatışmasına gelince ![]() ![]() ![]() Birdenbire günümüzde hem fiili olarak hem de uluslararası hukuk açısından "sivil aktivist" diye bir şey olduğunu unutuveriyor bu arkadaşlar! *** "Derin yalanlar" dedim ya hani ![]() ![]() ![]() Bu unutkanlık, bu seçici körlük derin köklere dayanıyor çünkü ![]() Gerçek şu ki ![]() ![]() ![]() Ortadoğu'ya ruhen yabancı bunlar ![]() Uzaklar! Hatta içten içe tiksiniyorlar o coğrafyadan! 1980'lerin ortalarından beri kalplerinden Filistin'i de sildiler ![]() O coğrafyada İsrail olmasa kafalarını çevirip Ortadoğu'ya hiç bakmayacaklar! (Ki dünyanın en fundamentalist ülkelerinden biri olan İsrail'i de pek tanımıyorlar; zamanında büyükelçilikte yaşadıkları bir iki resepsiyon ve şimdi Tel Aviv'e yerleşmiş eski Nişantaşılı bir iki arkadaşlarının yarattığı izlenimi İsrail'in tamamı sanacak kadar gerçeklerden uzaklar!) Son zamanlarda bir "şark sit-com'u" olarak Beyrut'u seviyorlar ama Hizbullah'tan uzak mahallelerini tabii ![]() ![]() *** İşte bu yüzden ![]() ![]() ![]() İsrail'in Mavi Marmara'ya yaptığı baskına duydukları öfke deyim yerindeyse "diplomatik" nitelikte! Yoksa o öfkede, İzlandalı balıkçıların sorunları veya Kanada'nın foklara yaptığı zulüm karşısında gösterdikleri tepkideki samimiyetin kırıntısı bile yok! Bu da insana özgü, anlaşılır bir şey elbet! Üstelik çok tanıdık bir şey benim için ![]() ![]() Ama ![]() ![]() ![]() Kendilerine söyledikleri yalanları bize dürüstlük gibi sunmalarına artık tahammül edemiyorum Haşmet Babaoğlu
![]() |
|