Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Aşk & Sevgi - Bayanlar, Erkekler > Bayanlara Özel > Gebelik & Doğum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çocuklarda, gelecek, hijyen, için, kadın, sağlıklı

Sağlıklı Gelecek İçin Kadın Ve Çocuklarda Hijyen

Eski 12-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sağlıklı Gelecek İçin Kadın Ve Çocuklarda Hijyen

Anne ve Çocuklarda Hijyen
Kadın ve Çocuklar

AÜ HEMŞİRELİK YÜKSEKOKULU, AB DESTEKLİ PROJE KAPSAMINDA 7 MAHALLE VE 6 OKULDAN KADIN VE ÖĞRENCİLERE HİJYEN KONUSUNDA EĞİTİM VERDİ -PROJE YÖNETİCİSİ DOÇ DR ERCİ: -''PROJEMİZ SAYESİNDE, ÖZELLİKLE KADINLARIMIZ TEMİZLİĞE NE KADAR DİKKAT ETİKLERİNİ GÖRME OLANAĞINI BULDULAR''

Atatürk Üniversitesi (AÜ) Hemşirelik Yüksekokulu tarafından, AB desteğiyle yayama geçirilen ''Sağlıklı Gelecek için Kadın ve Çocuklarda Hijyen'' projesi kapsamında, 7 mahalle ve 6 okuldan kadın ve öğrencilere hijyen konusunda eğitim verildi
AÜ Hemşirelik Yüksekokulu Öğretim Üyesi ve Proje Yöneticisi Doç Dr Behice Erci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin 2006 yılında başladığını ve geçen ekim ayında sona erdiğini belirterek, proje kapsamında 7 mahalleden toplam 1064 kadın ile 6 ilköğretim oklundan toplam 3 bin 28 öğrenciye hijyen konusunda 6 ay süreyle eğitim verildiğini söyledi
''Projemiz sayesinde, özellikle kadınlarımız temizliğe ne kadar dikkat etiklerini görme olanağını buldular'' diyen Doç Dr Erci, şunları kaydetti:
''Projemizde gördük ki toplumumuzda hijyene gerçek bir ihtiyaç varmış 12 eğitici kadın ve 35 eğitici çocuk aldıkları 3'er hafta eğitimle, 6 ay boyunca çevrelerindekilere hijyen konusunda bilgiler verdiler Bu bilgilendirme çalışmaları sırasında denetçilerimiz de eğitimleri izlediler Çok faydalı bir projeyi tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz''

-EKONOMİK KATKI-

Doç Dr Erci, projede eğitici çocuk ve kadınlara ders saati başına 2 ile 4 avro arasında destek sağlandığını belirterek, ''Sembolik de olsa projemizde katılımcılarımıza ekonomik destek sağladık'' diye konuştu
Projenin AB tarafından 64 bin 800 ve AÜ tarafından da 7 bin 200 avro olmak üzere toplam 72 bin avroluk bütçe ile hayata geçirildiğini ifade eden Doç Dr Erci, şöyle devam etti:
''Projemizde, çocuk grubunda ders saatine 2, kadın grubunda ise 4 avro ücret verdik Sembolik de olsa özellikle çocuklarımız aldıkları ücretten çok mutlu oldular Bunun yanında hijyen konusunda verilen eğitimin geri dönüşlerinin olumlu olduğunu da gözlemledik Bazı katılımcıların farklı semtlerde bulunan akrabalarını da eğitimlere getirdiklerini gördük Aile bireyleri de çalışmalarımız da etkilendi Bir diğer önemli nokta ise katılımcıların grupla hareket edebilme yetilerinin gelişimlerine katkı sağladık''

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com