Anne Ve Babalara İletişimin Anahtarları (2) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Anne Ve Babalara İletişimin Anahtarları (2)Çocuğunuzla birşey konuşurken onun seviyesine inin göz göze gelmeye çalışın İşbirliği yapmaya daha istekli olacağını göreceksiniz![]() · Söyleyeceklerini bilseniz bile onu iyi dinleyin Çocuğunuzun anlattığını sıkıntıdan patlasanız bile can kulağıyla dinleyin![]() · Çocuğunuzu yargılamadan dinleyin Böylece onun gerçek duygu ve sorunlarını öğrenme şansınız olur![]() · Çocuğunuzun duygularına karşı çıkmayın Düşüncenin doğrusu yanlışı olsa bile duygunun doğrusu yanlışı olmaz![]() · “Korkuyorum” diyorsa ne var bunda korkacak diyerek karşı çıkmak yerine demek korkuyorsun diyerek yanında olduğunuzu hissettirin ![]() · Yaşadığı problemden ne sonuç çıkardığını sorarak tercübe kazanmasına yardımcı olun O sırada onunla asla tartışmayın ders vermeye çalışmayın Mutlaka gerekiyorsa bunu duyguları yatıştıktan sonra yapın![]() · Çocuğunuzu kendinize düşman etmek istemiyorsanız “ben sana demedim mi” demeyin · Çocuğunuza emir vermeyin Ondan isteyin ![]() Çocuğunuzla konuşurken fiillerin sonuna “ebilirsin” i ekleyin (yapabilirsin, üstesinden gelebilirsin öğrenebilirsin) şeklinde konuşun ![]() Çocuğunuzla iddalaşmayın, yumuşak sesle ben böyle düşünüyorum deyin ve susun ![]() Çocugunuza düşünce ve duygularını ifade etme fırsatı verin, cevap veriyorsa kızmayın ![]() · Çocuğunuza bir satıcıdan istediği indirimi kavga etmeden almayı öğretin Ona iyi model olun, kız çocuklar anneyi, erkek çocuklar babayı örnek alır![]() · Çocuğunuza doğru bilgi verin Nasılsa anlamaz bunu onun için yapıyorum gibigerçeklerin arkasına sığınmayın Kaybolan güven geri gelmez |
|
|
|