Zeytin Ezmeli Poğaça |
06-01-2010 | #1 |
Şengül Şirin
|
Zeytin Ezmeli PoğaçaZeytin Ezmeli Poğaça Malzemeler, Hamuru için, 1 su bardağı sıvıyağ 2 su bardağı ılık su 1 adet yumurta 1 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kuru maya Aldığı kadar un İçi için, Zeytin ezmesi Üzeri için, 1 adet yumurta sarısı Çörekotu Hazırlanışı, Yoğurma kabına; sıvıyağ, yumurta, toz şeker ve tuzu alıp karıştırın Kuru mayayı 2 su bardağı ılık suyun içine ekleyip eritin Yoğurma kabına ilave edin Yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun Hamurun mayalanması için 2 saat bekletin Sürenin sonunda hamuru tekrar yoğurun Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle açın İçlerini zeytin ezmesi ile doldurup kapatın Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin Önceden ısıtılmış 185 derece fırında 30 dakika pişirin Sıcak servis yapın Afiyet Olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|