Metreküp Hesaplama Test Soruları |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Metreküp Hesaplama Test Sorularıhacim hesaplama test soruları ve cevapları - geometrik cisimlerin hacimleri 1 Taban yarıçapı 5 cm,yüksekliği 10 cm olan silindirin hacmi kaçtır? (π=3)A)25 B)250 C)750 D)900 2 Bir ayrıtının uzunluğu 7 cm olan küpün hacmi kaçtır?A)343 B)49 C)28 D)7 3 Ayrıtları 4 cm,6 cm, 8 cm olan dikdörtgenler prizmasının hacmi kaçtır?A)24 B)48 C)180 D)192 4 Taban ayrıtlarından birisi 10 cm,yüksekliği 20 cm olan kare prizmanın hacmi kaçtır?A)100 B)1000 C)200 D)2000 5 Dik prizmaların hacim formülü aşağıdakilerden hangisidir?A)(taban çevresi)x(yükseklik) B)(a+c)xh C)(taban alanı)x(yükseklik) D)axaxa 6 Taban yarıçapı 2 cm olan silindir şeklindeki bir varilin yüksekliği 8 cm?dir Varilin yarısına kadar su dolduruluyor Suyun hacmi kaçtır? (π=3)A)16 B)48 C)96 D)24 7 Bir kenarı 3 cm olan kare plakalar birleştirilerek küp oluşturuluyor Elde edilen küp şeklindeki deponun içi sütle dolduruluyor Sütün hacmi kaçtır?A)27 B)9 C)18 D)81 8 Taban ayrıtları 10 m ve 11 m olan deponun içine su dolduruluyor Suyun hacmi 1650 metreküp olduğuna göre deponun yüksekliği kaçtır?A)10 B)11 C)15 D)17 9 Taban yarıçapı 3 m, yüksekliği 6 m olan silindir şeklindeki deponun içindeki su, taban ayrıtı 5 m olan küp şeklindeki deponun içine boşaltılıyor Taşan su miktarı kaçtır? (π=3)A)15 B)18 C)30 D)37 10 600 santimetreküp süt, silindir şeklindeki birbirine eş yüksekliği 10 santimetre olan 5 şişeye boşaltılıyor Şişelerden birinin taban yarıçapı kaçtır?A)1 B)2 C)3 D)4 CEVAPLAR: 1)C 6)B 2)A 7)A 3)D 8)C 4)D 9)D 5)C 10)B alıntı |
|
|
|