Besinleri Derin Dondurucuda Nasıl Saklarız? |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Besinleri Derin Dondurucuda Nasıl Saklarız?Besinleri Derin Dondurucuda Nasıl Saklarız? 1)Tat,koku ve görüntü açısından kaliteli olan gıdaları kullanın ![]() 2)Bir anda çok gıda dondurursanız,enerji harcaması artar Bu nedenle ilk miktarın donmasını bekleyin![]() 3)Kapları sonuna kadar doldurmayın Çünkü sıvı donduğunda genişler Kapların üzerine içeriğini,gıdanın miktarını ve tarihini yazın![]() 4)Et ve balık yavaşça buzdolabında çözdürülmelidir Sebze ve meyve daha hızlı çözdürülebilir![]() 5)Orman meyveleri renk kaybına uğrarsa şekerli su serpiştirebilirsiniz ![]() 6)Çözdürülen ve tekrar dondurulmak zorunda bırakılan ürünleri belirleyin ve uzun süreli saklamayın Bu gıdaları yüksek ısıda pişirin![]() Şimdi Bu Gıdaları Nasıl Hazırlayalım ve Ne kadar Saklayalım? PİŞİRİLMİŞ YEMEKLER:Dondurmadan önce iyice soğumaya bırakın ve küçük porsiyonlar halinde dondurun ![]() Dayanma Suresi:Yemeğin içindeki en hassas besine göre belirleyin ![]() ET,SUCUK,SALAM,SOSİS:Kıyma sadece çok tazeyken ve küçük porsiyonlar halinde dondurulur Salam,sucuk ve sosiste dilimlerin arasına folya yerleştirebilirsiniz![]() Dayanma Suresi:Yağlılar 1 ay,yağsızlar 3 ay ![]() EKMEKLER:Ekmeği kolaylıkla dilimler halinde veya bütün olarak donduruğ çözdürebilirsiniz Sandöviç ekmeklerinin bazılarının üzerindeki sert kısım çözdürülürken dökülebilir![]() Dayanma Suresi:1-3 Ay MUTFAK OTLARI:Maydonoz,Frenk Soğanı,rondolayın Otları suyla birlikte buz kalıplarında dondurabilirsiniz![]() Dayanma Suresi:8 Ay MEYVELER:Orman Meyvelerini yıkayın ve Önceden bir tepsiye yayarak dondurun Sonra dondurucu poşetlerine doldurun Üzüm gibi bol sulu meyveler derin dondurmaya uygun değildir![]() Dayanma Suresi:10-12 ay YEŞİL SEBZELER: Sebzeleri temizleyin ve dondurmadan önce kısa süre haşlayın ![]() Dayanma suresi:Kabak:5-7 ay / Yeşil Fasülye: 8-10 Ay / Pırasa, karnıbahat ve brokoli 11 aya kadar tazeliğini korur ![]() TEREYAĞ VE YUMURTA:Tereyağını folyoya sarıp dondurun Çiğ yumurtada da tuz veya şekerle karıştırılıp dondurulabilir Pişmiş Yumurta derin dondurmaya uygun değildir![]() Dayanma Suresi: Tereyağ:2-4 ay , Yumurta:8-10 ay PEYNİR VE SÜT:Sert peynirler soğuya dayanıklıdır Yumuşak peynirler ise değildir Uzun ömürlü homojenize sür derin dondurmaya uygundur,yoğurt değildir Derin dondurulmuş,krema,kahve soslar da pütürlü olur![]() Dayanma Suresi:Peynir 2 – 4 ay, sür 2 ay ISPANAK VE MANTARLAR:Mantarlar;Çiğ ve ön haşlanmış olarak derin donurmaya uygundur Ispanak çözdürüp tekrar dondurulabilir ancak hemen soğutulmalı ve oda sıcaklığında bekletilmemelidir
|
|
|
|