Yiyecekleri Saklama Püf Noktaları |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yiyecekleri Saklama Püf NoktalarıYiyecekleri saklama püf noktaları Besinleri saklamanın püf noktalarını bilirseniz, mutfağınızda tasarruf etmenize de yardımcı olacaktır ![]() İşte besinleri saklamanın püf noktaları Yağ: Serin ve karanlık bir yerde, şişe açıldıktan sonra altı ay saklayabilirsiniz ![]() Makarna ve Pirinç: Açıldıktan sonra vakumlu kavanozlarda saklayabilirsiniz Bir yıl içinde tüketmeniz gerekiyor![]() Şeker: Beyaz şeker serin ve kuru bir yerde, ağzı iyi kapanan kavanozlarda saklayın Çünkü nem topaklaşmasına sebep olur Esmer şekeri strech filmle sararak ve nemini içinde saklayarak koruyabilirsiniz![]() Un: Paketi açtıktan sonra vakumlu kavanozlarda ve oda sıcaklığında saklanır Sıcak ortamlarda dayanıklılığını yitirir Açıldıktan sonra bir yıl içinde tüketmeniz gerekiyor![]() Kuruyemiş: Ceviz ve fındık buzdolabında 6 ay saklanabilir ![]() Kutulu yiyecekler: Süt ve benzeri ürünler açıldıktan sonra buzdolabında ve mümkünse ağzı vakumlu cam şişelerde saklanmalı ![]() Baharatlar: Aromalarının kaybolmaması için kavanozlarda saklanmalıdır Ancak 1 sene içinde tatlarının yoğunlukları kaybolur
|
|
|
|