![]() |
Yiyecekleri Saklama Püf Noktaları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yiyecekleri Saklama Püf NoktalarıYiyecekleri saklama püf noktaları Besinleri saklamanın püf noktalarını bilirseniz, mutfağınızda tasarruf etmenize de yardımcı olacaktır ![]() İşte besinleri saklamanın püf noktaları Yağ: Serin ve karanlık bir yerde, şişe açıldıktan sonra altı ay saklayabilirsiniz ![]() Makarna ve Pirinç: Açıldıktan sonra vakumlu kavanozlarda saklayabilirsiniz ![]() ![]() Şeker: Beyaz şeker serin ve kuru bir yerde, ağzı iyi kapanan kavanozlarda saklayın ![]() ![]() ![]() Un: Paketi açtıktan sonra vakumlu kavanozlarda ve oda sıcaklığında saklanır ![]() ![]() ![]() Kuruyemiş: Ceviz ve fındık buzdolabında 6 ay saklanabilir ![]() Kutulu yiyecekler: Süt ve benzeri ürünler açıldıktan sonra buzdolabında ve mümkünse ağzı vakumlu cam şişelerde saklanmalı ![]() Baharatlar: Aromalarının kaybolmaması için kavanozlarda saklanmalıdır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|