Mutfak Sözlügü 4 |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mutfak Sözlügü 4Silkme : Çesitli sebzeler ve etle pisirilen bir tür sicak yemek ![]() Sogan (Piyaz) : Kabuklari soyulan sogan ikiye kesilir Kesilmis yüzü altta kalacak sekilde kesme tahtasina konur Birbirine paralel çok ince dilimler halinde kesilir![]() Sote Etmek : Esit parçalara ayrilmis sebze veya etin sürekli karistirilarak kahverengilesinceye kadar pisirilmeleri Tavuk Ütüleme : Tavugun tüylü kisimlarinin aleve tutularak tüylerinin yakilarak yok edilmesi ![]() Terbiye Etmek : Hazirlanan karisimda bir süre bekletilerek yumusaklik ve lezzet kazandirmak; veya yemeklerin suyuna un, yumurta, limon gibi malzemeleri ekleyerek koyulasmasini saglamak ![]() Tuzlama : Yiyeceklerin bir süre bozulmadan saklanmasina yarayan yöntem ve bu yolla hazirlanan yiyecek ![]() Yedirmek : Bir sivinin kendisinden daha yogun kivamda olan bir maddeye eklenerek karisiminin saglanmasi |
|
|
|