Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler > Pratik Bilgiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
mutfak, sözlügü

Mutfak Sözlügü 4

Eski 12-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mutfak Sözlügü 4



Silkme : Çesitli sebzeler ve etle pisirilen bir tür sicak yemek

Sogan (Piyaz) : Kabuklari soyulan sogan ikiye kesilir Kesilmis yüzü altta kalacak sekilde kesme tahtasina konur Birbirine paralel çok ince dilimler halinde kesilir

Sote Etmek : Esit parçalara ayrilmis sebze veya etin sürekli karistirilarak kahverengilesinceye kadar pisirilmeleri

Tavuk Ütüleme : Tavugun tüylü kisimlarinin aleve tutularak tüylerinin yakilarak yok edilmesi

Terbiye Etmek : Hazirlanan karisimda bir süre bekletilerek yumusaklik ve lezzet kazandirmak; veya yemeklerin suyuna un, yumurta, limon gibi malzemeleri ekleyerek koyulasmasini saglamak

Tuzlama : Yiyeceklerin bir süre bozulmadan saklanmasina yarayan yöntem ve bu yolla hazirlanan yiyecek

Yedirmek : Bir sivinin kendisinden daha yogun kivamda olan bir maddeye eklenerek karisiminin saglanmasi

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.