Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler > Motorlu Taşıtlar

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
2012, araçları, model, renaultun

Renault'un 2012 Model Araçları

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Renault'un 2012 Model Araçları

Renault'un üretimini Fransa'dan Türkiye'ye kaydırdığı dördüncü kuşak Clio yan sanayi de sevinçle karşılandı Yeni Clio 2013 yılında 130 bin 2014 yılından itibaren ise yılda 240 bin adet üretilecek

Dördüncü kuşak Clio'nun sadece Türkiye'de üretilecek olması geleceği görmekte zorlanan yan sanayi firmalarını rahatlattı

Ana sanayiden aldıkları sipariş miktarının azalmasından ötürü küçülmeyi düşünmeye başlamış olan bazı yan sanayi firmalarının Renault'un üretim kararının duyurmasıyla birlikte bu kararlarından vazgeçtikleri öğrenildi

Yan sanayiciler Türkiye'nin Clio gibi bir projeyi daha alması halinde krizin açtığı yaraların büyük hızla kapanacağını söylüyorlar

YILDA 240 BİN ADET ÜRETİLECEK

Birkaç hafta öncesine kadar Türkiye'de üretileceği kesin olmayan dördüncü kuşak Clio'nun üretimine 2012 yılının ikinci çeyreğinde başlanacak ve aynı yılın sonunda da satışa sunulacak

2013 yılından itibaren ticarileşecek olan yeni kuşak Clio ilk yıl 130 bin adet üretilecek 2014 2015 ve 2016 yılları için planlanan üretim adedi ise 240 bin 2018 yılında yerini yeni ürüne bırakacak olan otomobilin son iki yılki üretim rakamları ise henüz öngörülmüyor

Şimdilik X98 koduyla anılan dördüncü kuşak Clio Fransa'da W10 koduyla üretilecek olan yeni elektrikli otomobille aynı platformu paylaşacak Fransa’da üretimi yapılacak elektrikli yeni Clio’nun ise 100 bin adet üretilmesi düşünülüyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com