Beterin Beteri Vardır |
|
|
#1 |
|
bukett
|
Beterin Beteri VardırMekke-i mükerremede medfun bulunan Muhammed Can hazretleri “rahmetullahi aleyh” bir sohbetinde; - Kardeşlerim sıkıntıda da olsak yine şükretmeliyiz buyurdu Çünkü beterin beteri vardır![]() Sonra şunu anlattı: İsa aleyhisselam bir yoldan giderken ağaç altında oturmuş hararetle dua eden birine rastladı ![]() Adamcağız; - Ya Rabbi zenginlere vermediğin nimetleri bana verdin Sana sonsuz şükürler olsun diyordu![]() İsa aleyhisselam dikkatle baktığında adamın “kör kötürüm” ve bütün bedeninin “baraslı” olduğunu fark edip sordu: - Sen hangi nimetler için böyle şükrediyorsun? - Kalbim Allahü teâlânın sevgisiyle dolu para sevgisiyle değil Dilim de Allahü teâlâyı zikrediyor parayı değil Yetmez mi?Bu cevap İsa aleyhisselamın çok hoşuna gitti ![]() Ve eğilip iki kaşının arasından öpüverdi ![]() O anda iki gözü açıldı adamın ![]() İsa aleyhisselama dikkatle bakıp sordu: - Sen İsa Peygamber değil misin? - Evet ben İsa’yım ![]() - Seni bana gösteren Rabbime şükürler olsun dedi ![]() İsa aleyhisselam onun elinden tutup; - Haydi ayağa kalk! buyurdu ![]() Adam fırlayıp kalktı ![]() Bir anda hastalıklarından kurtulup turp gibi olmuştu ![]() Ve hemen secdeye kapanıp yalvardı: - Ya Rabbi ben kör ve kötürümken bu azalarla günah işlemekten uzaktım Şimdi bunları ihsan ettin Beni günah işlemekten koru!İsa aleyhisselam; - Amin! deyip yoluna devam etti ![]() Bu zat bir gün de sohbetinde; - Kardeşlerim çocukları gençleri görüyor çok üzülüyorum buyurdu ![]() - Niçin efendim? dediler ![]() - Çünkü ilmihal okumuyorlar Okumayınca da dinlerini bilmiyorlar![]() Ve ekledi: - Halbuki büyüklerimiz; “Dinini bilmeyenin dini yoktur” buyuruyor Allah korusun
|