Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler > Motorlu Taşıtlar

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
için, körler, otomobil, üretiliyor

Körler İçin Otomobil Üretiliyor

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Körler İçin Otomobil Üretiliyor

Körler için otomobilin yakında imal edilebileceği bildirildi

Daily Telegraph'taki habere göre, Virginia Teknoloji Enstitüsü ile Milli Körler Federasyonu, görmeyenlerin direksiyon başına geçmesini sağlayacak teknolojiyle üretilen otomobilin prototipinin 2011'de tamamlanmasının beklendiğini bildirdi

Otomobilde, yakındaki otomobiller ve objeler hakkında bilgi vererek sürücüye rehberlik eden "görsel olmayan arabağ" adlı bir teknoloji kullanılıyor

Körler Federasyonu Başkanı Mark Maurer, bu fikre ilk kez 10 yıl önce derneğin araştırma birimini kurduğunda kapıldığını belirterek, "Bazıları benim deli olduğumu düşündü 'İmkansız bir şey için niye para verelim ki' diye düşündüler Bazılarıysa bunun çok güzel bir fikir olduğunu söyledi" dedi

Virginia Teknoloji'nin makine mühendisi Dr Dennis Hong, bu teknolojinin günün birinde körlerin otomobil kullanmasını sağlamanın dışında, daha güvenli olmaları için konvansiyonel otomobillerde de kullanılabileceğini söyledi

Ford Escape marka otomobilin modifiye edilmesiyle hazırlanan otomobil, Daytona Uluslararası Sürat Pistinde ocak ayında görücüye çıkacak

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com