Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler > Motorlu Taşıtlar

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
audi’den, otomobilleri, spor, yılın

Yılın Spor Otomobilleri Audi’Den

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yılın Spor Otomobilleri Audi’Den

Alman otomobil sanayisinin en prestijli ödüllerinden biri olarak kabul edilen ‘Yılın Spor Otomobili’ sonuçları açıklandı

İki modeli kendi sınıflarında birincilik alan Audi 4 modeliyle de ilk beş sıra içerisinde yer alarak en başarılı marka oldu

‘Seri Üretilen Coupeler’ kategorisinde ‘2009 Yılının Spor Otomobili’ seçilirken R8 52 FSI ise ‘Seri Üretilen Süper Otomobiller’ kategorisinde birincilik unvanının sahibi oldu S5 Cabriolet RS6 S4 Avant ve Q7 V12 TDI’ın da her biri kendi sınıflarında ilk beş içinde yer aldı

Kendini kanıtlayan otomobiller katılabildi
Almanya’nın ve Avrupa’nın en çok okunan aylık otomobil dergilerinden olan Auto Bild tarafından düzenlenen oylamaya bu yıl 51637 okur katıldı Yarışmada daha önce 300’den fazla deneme ve yol raporuyla başarısını kanıtlamış spor otomobiller sekiz sınıfta aday gösterildi Yarışma jürisi ve TÜV Rheinland yetkilileri yarışmaya katılan en yeni spor otomobilleri kapsamlı bir şekilde değerlendirmek amacıyla düzenli olarak yol testleri yaptılar Daha sonra Tuning ve Seri Üretim kategorilerine ayrılan otomobiller arasında yapılan değerlendirmede iki grup birincisinin yanı sıra dört Audi modeli de kendi sınıflarında ilk beş içinde yer aldı S5 Cabriolet ‘Seri Üretim Konvertible / Roadster’; RS 6 ‘Seri Üretim Sedan’; S4 Avant ‘Seri üretim Station Wagon’ ve Q7 V12 TDI ‘Seri Üretim SUV’ kategorisinde başarı elde etti

Gücün yol halleri
Yarışmada sınıflarında birinciliği elde eden her iki Audi modeli de etkileyici performanslarıyla ön plana çıkıyor Audi TT RS Coupe gücünü 340 hp güç çıkışı ve 450 Nm tork üreten benzinli doğrudan püskürtmeli 25 litrelik turboşarjlı bir motordan alıyor TT RS’in olağanüstü başarılara imza atmasını sağlayan beş silindirli motor quattro sistemi ve yüksek performanslı şasiyle birlikte Audi TT RS’i sıra dışı bir spor otomobile dönüştürüyor
Yarışmada birinci olan bir diğer Audi modeli olan R8 ise 525 hp güç ve 530 Nm tork üreten 52 litre kapasiteli on silindirli motoruyla nefes kesen bir performans sergiliyor quattro sistemi ve Audi Uzay Kafesi yapısına eşlik eden hafif alüminyum şasi yenilikçi tamamı LED farlar ve tipik tasarım gibi üstün Audi teknolojileri R8 52 FSI’ı rakiplerinin arasında en ön sıraya yerleştiriyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com