Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler > Motorlu Taşıtlar

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gerekli, kasko, motosiklette

Motosiklette Kasko Ne Kadar Gerekli?

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Motosiklette Kasko Ne Kadar Gerekli?

Motosiklet kullanıcılarının karşılaştığı en önemli konulardan biri de kasko sigortası Kapsamının genişletilmesiyle geçtiğimiz yıllara oranla daha fazla ilgi gören motosiklet sigortasıyla ilgili nelere dikkat edilmesi gerektiğini, Şahin Sigorta'nın sahibi Şahin Naci Şair ile konuştuk Motorla Balkan ülkelerini dolaşan, Mısır'da kamp yaparak çölde enduro deneyimini yaşayan deneyimli motosiklet eğitmeni Şair, kasko hususunda merak edilen detayları bizimle paylaştı:

- Motosikletiniz için yaptırdığınız kasko poliçesinin hırsızlığı kapsadığından emin olun
- Motosiklet için özel sigorta ürünleri var, bunlardan biri de içinde tüm teminatların yer aldığı motokasko
- Kaskonun eksiksiz olması en önemli konu çünkü birçok sigorta şirketi mesela hırsızlıkta yüzde 25 eksik ödeme yapıyor Kullanıcının, muafiyetsiz bir sigorta yaptırması gerekiyor
- Eğitim, koruma demiri, ehliyet yılı gibi birtakım bilgiler sigortacıyla paylaşılmalı ve indirim kriterlerinden faydalanılmalı Mesela eğitim almış sürücünün riski azalttığını düşünerek eğitim indirimi uyguluyoruz
- Motosiklet iki teker üzerinde duran bir araç Elinizden bıraktığınız anda birkaç bin liralık hasar meydana gelebiliyor Kullanıcılar kendi risklerini doğru anlarlarsa, kasko konusunu daha doğru değerlendireceklerdir Motorun güvence altında olduğunu bilmenin rahatlığı ve huzuru da var Pahalı bir motosikletin birden ortadan kaybolma riski de göz ardı edilebilecek bir şey değil
- Kaskonun başka bir avantajı ise acil yardım teminatının olması
- Kasko yaptırdıktan sonra bir hasar olursa, özellikle başka bir aracın karıştığı kazalarda zaptı doğru tutmak gerekiyor
- Kasko fiyatı, sigortalının ehliyet yaşına, motor tipine göre değişiyor Mesela bir racing ile enduro-touring motorun kaskosu aynı fiyatta olmuyor Çünkü enduro-touring motosikletler yapılışları ve kullanıcı profili itibarıyla daha az riske tabi Bu yüzden sigorta bedeli daha düşük
- Muafiyetsiz sigortada, poliçeye en fazla yüzde 10-20 gibi bir fark ekleniyor
- Kasko fiyatları ortalama 500 liradan başlıyor ve motosikletin değerine göre 3 bin liraya kadar ulaşabiliyorKadir Ecevit Özoğlu /

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com