Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler > Motorlu Taşıtlar

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gerçek, islâm, oluyor, otomobili

İslam Otomobili Gerçek Oluyor

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İslam Otomobili Gerçek Oluyor

Yıllardır gündemde olan ve bir çok İslam ülkesinin dahil olacağı belirtilen ortak otomobil projesi hız kazandı

'İslam otomobili' projesi için İran ve Türkiye bakanları buluşuyor Anlaşma halinde üretim Türkiye'de olacak

İran Sanayi ve Maden Bakanı Ali Akbar Mehrabian ve Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün bugün masaya oturarak projeyi nihai aşamaya getirmesi bekleniyor

Daha önce "Güçlerimizi birleştirirsek, dünyanın en iyi aracını üretebiliriz Amacımız, insanların İslami gururlarını kabartmaktır" diye açıklamalar yapan İranlı Bakan Mehrabian, projeyi 2011'e kadar sonlandıracaklarını açıklamıştı

ÜÇ YAKIT ALTERNATİFİ

Sabah'a göre; Halihazırda Samand markası ile üretim yapan fabrikanın ürettiği araçlar Türkiye'de de satılıyor Samand'ın Türkiye distribütörü olan MYS Otomotiv'in Genel Müdürü Yiğit Seskır uzun süredir bu proje üzerinde çalıştıklarını ve Türkiye'de üretim yapacaklarını söyledi
Seskır, "Üç değişik yakıt alternatifi olan araçlar yapılacak Doğalgaz, benzin ve dizel Şu anda üretim kapasitesi ve yer hususunda görüşmeler sürüyor" dedi Yeni bir model yaratılacağını da belirten Seskır, ortak üretim yapacaklarını söyledi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com