Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler > Motorlu Taşıtlar

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bursadan, clio, gitti

Clio Bursa'dan Gitti

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Clio Bursa'dan Gitti

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Renault Clio 4 modelinin Türkiye'de üretilip üretilmemesi hususunda Renault Genel Müdürü Carlos Ghosn ile görüştü Çıkan karar Bursa'daki Renault çalışanlarını üzecek

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki görüşmeye Sanayi Bakanı Christian Estrosi ve Renault yönetiminin 2 numarası Patrick Pelata da katıldı

Görüşmede Sarkozy'nin, yeni modelin Türkiye'de değil, Fransa'da üretilmesi hususunda Renault yöneticilerine telkinde bulunması bekleniyor

AB Komisyonu'nun rekabet koşullarına aykırı olduğu gerekçesiyle uyarılarına rağmen Fransız yetkililer, devletin, şirketin hisselerinin yüzde 15'ini elinde bulundurduğu gerekçesiyle bu konuda söz söylemesinin doğal olduğu görüşünü savunuyor

Renault'nun hisselerinin yüzde 15'i elinde olan Fransız devleti, 18 kişilik yönetim kurulunda iki üye bulunduruyor

TOPLANTIDAN ÇIKAN KARAR BURSA'YI ÜZECEK

Renault grubunun, Clio 4 modelinin bir bölümünü Paris yakınlarındaki Flins fabrikasında üreteceği bildirildi

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Clio 4 modelinin üretim yeri konusunu görüşmek üzere bugün Renault Genel Müdürü Carlos Ghosn ile bir araya geldi

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki görüşmeye Sanayi Bakanı Christian Estrosi ve Renault yönetiminin 2 numarası Patrick Pelata da katıldı

Görüşmeden sonra Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndan yapılan açıklamada, Renault Genel Müdürünün, Clio 4 modelinin bir bölümünün Paris yakınlarındaki Flins fabrikasında üretilmesi hususunda taahhütte bulunduğu bildirildi

''Carlos Ghosn'un toplantıda, Renault'nun bu fabrikada istihdamı sürdürerek, yakıtlı ve elektrikli araç üretimine devam edileceğini belirttiği'' ifade edilen açıklamada, grubun yine aynı fabrikada, Renault'nun mevcut modellerini ve Clio 4 modelinin bir bölümünü üretmeyi sürdüreceği kaydedildi

Sarkozy, Clio 4 modelinin özellikle Türkiye olmak üzere sadece yurt dışında üretilmemesi hususunda Renault grubundan garanti talep ediyordu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com