|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
elektirkli, manisa, osbde, otomobil, pilleri, üretilecek |
![]() |
Elektirkli Otomobil Pilleri Manisa Osb'de Üretilecek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Elektirkli Otomobil Pilleri Manisa Osb'de ÜretilecekBRIGHTWELL Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alphan Manas, Fransızlardan satın aldıkları Tilter otomotiv firmasının piyasaya sunacağı elektrikli otomobillerin pillerinin Manisa'da üretileceğini açıkladı ![]() Manas, 8 bin Euro'ya satılacak otomobilleri dünya için Türkiye'de üreteceklerini ancak adının henüz netleşmediğini belirterek, "Yalnız Malkoçoğlu, Tarkan falan olmayacak" dedi ![]() Daha önce de Fransız Heuliez ve ABD'li Eclipse'i satın almak isteyen Brightwell Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alphan Manas, otomotiv yan sanayicisi Orhan Holding ve plastik oto parçası üreticisi B Plas ile birlikte Fransız Tilter firmasını satın aldı ![]() ![]() İzmir'de Tarihi Havagazı Fabrikası'nda yapılan Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu toplantısına İstanbul'dan katılan Alphan Manas, toplantı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı ![]() ![]() BİLGİ MECBUREN SATIN ALINACAK Elektrikli araçların aslında 100 yıl önce de gündeme geldiğine, ancak günümüzde zamanlamanın uygunluğuna dikkat çeken Manas, "Güç pile ve motora kayacak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SİGORTA ŞİRKETİYLE ANLAŞILIYOR Türkiye'de üretecekleri otombilleri 8 bin Euro'dan satmayı planladıklarını, pilinin de kiralanması halinde fiyatının 5 bin 500 Euro'ya düşebileceğini dile getiren Manas şunları söyledi: "Araç piyasaya 2011 sonunda çıkacak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NORMAL OTOMOBİLLERLE AYNI FİYAT OLACAK Tüketicinin belirli kaygılardan önce 'cebinden çıkan paraya baktığını' vurgulayan Manas, üretecekleri elektrikli otomobilleri de normal otomobiller ile aynı fiyata denk getirmeleri gerektiğini ifade etti ![]() ![]() ![]() Satın aldıkları Fransız Tilter'ın 3 tekerlekli araç yaptığını belirten Manas şöyle devam etti: "Ben gelecek bilimcisiyim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "ADI 'Malkoçoğlu, Tarkan' OLMAYACAK" Elektrikli otomobilleri dünya için üreteceklerini söyleyen Manas, otomobillerin ismi ile ilgili olarak ise "Arabanın ismi Malkoçoğlu, Tarkan olmayacak ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|