Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler > Motorlu Taşıtlar

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
geliyor, isimleri, otomobillerin

Otomobillerin İsimleri Nereden Geliyor

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Otomobillerin İsimleri Nereden Geliyor

Nissan Japon iş adamı Aikawa’nın 1928’de kurduğu şirketine verdiği Nippon Sangyo’nun kısaltması Nippon Sangyo ‘Japon endüstrisi’ anlamına geliyor

Honda’nın adı sahibi Soichiro Honda’dan geliyor

General Motors’dan ayrılan Durant, İsviçreli
uzman Louis Chevrolet’yle ortaklık kurdu ve şirkete de onun adını verdiŞirketin logosunun İsviçre bayrağındaki haç işaretinden geldiği söylenir

1900 yılında Avusturyalı girişimci Emil Jellinek
araba devi Daimler’le
biranlaşma yaptıYaptığı anlaşmaya göre Daimler 36
araba üretecekti ve bunların adı Jellinek’in 12’inci kızının adı olan Mercedes olacaktıÜnlü
marka böylece doğmuş oldu

Bir İsveç şirketi olan Volvo’nun adı Latince’de ‘Yuvarlanıyorum’ anlamına gelen ‘volvere ‘ kelimesinden geliyor
Firma 1915’ten beri
bu adı kullanıyor

Firmanın adı Almanca’da ‘Halkın arabası’ anlamına geliyor

Firmanın internet sitesine göre Mazda’nın adı Zedüştlükte bilgelik ve akıl tanrısı olan Ahura Mazda’nın adından geliyor

Toyota ilk başlarda ne bir araba firmasıydı ne de adı Toyota’ydı Sakichi Toyoda 1933’e kadar dokuma tezgahı üretiyorduFirma araba üretmeye başlayınca, Toyoda’yı kulağa daha hoş geldiğiiçin Toyota’ya çevirdiler

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com