Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler > Motorlu Taşıtlar

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
otomotivin, yapacak, yazılımını

Otomotivin Yazılımını Kim Yapacak?

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Otomotivin Yazılımını Kim Yapacak?

Türkiye?de son bir yılın en popüler konularından biri yerli markalı bir otomobil üretebilmek Türkiye uzun yıllardır yerli bir otomotiv sanayine sahip

Üstelikte bu konuda dünyanın da sayılı üreticileri arasında yer alıyor Ancak söz konusu yerli bir otomotiv markası olunca sektörün sesi çıkmıyor Daha çok global markaların üretim üssü olan Türkiye?de sektör çok fazla katma değerli üretim yapamıyor

Bunun sonucu olarak da sektör bazı yıllar dış ticaret açığı bile veriyor Bu duruma dur demenin ve Türkiye?nin kanayan cari açık yarasını durdurmanın yolu sektörün katma değerini arttırmaktan geçiyor

Yerli marka bu açıdan çok önemli ancak riskleri de çok olan bir alan Bu açıdan yerli otomotiv yazılımı ve elektroniği de sektörün üzerinde ciddi şekilde eğilmesi gereken bir alan

Geçtiğimiz haftalarda Hyundai?ın yenilenen i20 tanıtım toplantısına katılan Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, ?Otomotivde elektronik ve gömülü yazılımın payı şuan yüzde 30?larda iken önümüzdeki 10 yıl içerisinde bu oranın yüzde 80?lere çıkması bekleniyor? diyor

Global Industry Analysts?ın geçtiğimiz yıl yayınladığı bir rapora göre 2017 yılında global otomotiv yazılım pazarının 2017 yılında 9,8 milyar dolara ulaşması bekleniyor

Özellikle mobil teknolojilerin gelişmesi ve insanların bu teknolojilere hızlı adapte olması, otomotiv sektörünün de bu konuda yenilikler yapmasını zorunlu kılıyor Son dönemde özellikle otomobillerin eğlence sistemleri ve elektroniklerinde ciddi yenilikler gözlemleniyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com