Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler > Motorlu Taşıtlar

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gizli, görünce, katil, motosikletli, uyanıyor

Motosikletli Görünce Gizli Katil Uyanıyor

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Motosikletli Görünce Gizli Katil Uyanıyor

Motosiklet cinayetleri ve şehir” başlıklı yazısında motosikletlilerin sürücü kabadayılığının en kolay hedefi haline geldiğini anlatan Vatan yazarı Haşmet Babaoğlu, dünkü yazısında da sürücülerin motosiklete bakışını eleştirmeyi sürdürdü “Asıl korkutucu olan arabalar değil, o arabaların içindekiler” diyen Babaoğlu, çarpıcı bir tespitte bulundu: “Bir motosikletli görünce içindeki gizli ‘katil’ uyanıveren sürücülerin sayısı inanılmayacak kadar çok!”

İşte Haşmet Babaoğlu’nun “Yine motorcular
ve öteki sürücüler üzerine” başlıklı yazısı:
Çok acı bir trafik kazasının ardından “bu ülkede başka sürücüleri böcek gibi gören, hatta motosikletliye trafikte varlığı anlam taşımayan bir yaratık gibi bakan sürücüler var” diye yazmıştım hatırlayacaksınız
İstanbul gibi bir şehirde onca yıl yaşamış biri olarak artık kesin karara varmıştım ki asıl korkutucu olan arabalar değil, o arabaların içindekilerdi
Motosikletliler hemen anladılar beni
Çünkü bu gerçeği trafiğe çıktıkları her gün, her saat yaşıyorlardı
Fakat itiraz edenler de oldu Onlar yazımı “motosikletlilerin çok dikkatsiz olduklarını ve kuralları hiçe saydıklarını unutuyorsunuz” diyerek eleştirdi

Oysa trafik sorunu iki taraflıdır
Birincisi, kuralların ihlali ve suiistimaliyle ilgilidir Bu açıdan sıkı denetim, önlem ve cezalandırmada kararlılık, çözümün başlangıcıdır
İkincisine gelince, o da sosyal psikolojimizin ve yaşam kültürümüzün (“kültürsüzlüğümüzün” demek daha mı doğru olur acaba?) trafiğe yansımasıdır
İşte “motosiklet cinayet”lerinden söz ederken kastettiğim işin bu zor tarafıydı
Yoksa, kim şehrin en işlek caddesinde solan sağa, sağdan sola şerit değiştirip duran; sokak aralarından ok gibi caddelere fırlayan motosikletlilerin trafikte sorun çıkartmadığını iddia edebilir?!
Daha geçen gün üç motokurye tam önümde birbirlerine çarpıp yere saçıldılar
Düşünün!
Zincirlikuyu’nun orta yerinde, etraflarında başka bir araç yokken
Sırf akıllarına estiği gibi motor sürmeye çalıştıkları için hayatlarını tehlikeye atıverdiler!

Fakat tekrar vurgulamak isterim ki direksiyon başına geçen insanımızın zihniyetini ve oradaki tehlikeli gelişmeyi daha çok önemsiyorum
Çünkü motorcu değilim, tanık olmaktan yoruldum:
Bir motosikletli görünce içindeki gizli “katil” uyanıveren sürücülerin sayısı inanılmayacak kadar çok!
Kabul edelim, ruhundaki bütün yamuklukları trafikte ortaya dökmekten kendini alamayan “hasta” bir toplumda yaşıyoruz
Zabıta önlemleriyle ortadan kaldırılamayacak kadar derin bir sorun bu!
Anlatmak istediğim de o!
Lafı bulandırmayalım lütfen!

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com