Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler > Motorlu Taşıtlar

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
iran, ortak, otomobil, türkiye, üretecek

İran Ve Türkiye Ortak Otomobil Üretecek!

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İran Ve Türkiye Ortak Otomobil Üretecek!

İranlı otomotiv devi Khodro, Türk otomobil üreticileriyle ortak, D8 ülkelerine yönelik oto yapmak için düğmeye bastı Khodro 2 milyar doları bulabileceği belirtilen yatırım için görüşmelere başladı İlk randevu alındı

İran'ın en büyük otomobil üreticisi Khodro, Türk otomobil sanayii ile birlikte D8 ülkelerine özel bir otomobil yapmaya hazırlanıyor

Khodro Genel Müdürü Cevat Necmettin, aracı Türk otomobil sektörüyle birlikte üretmek için görüşmelere başladıklarını açıkladı

Türk - İran İş Konseyi toplantısı için İstanbul'a gelen Khodro yetkilileri, beraberlerinde D8 otomobili için hazırladıkları raporu da getirdi

Edinilen bilgilere göre, Türkiye - İran sınırına yapılacak serbest bölge hizmete açıldığında, Khodro da yatırım için düğmeye basacak

Enerji ihtiyacını 'tatlı gaz' olarak bilinen teşvikli İran doğalgazından alması planlanan otomobil fabrikası için düşünülen yatırım bedeli 2 milyar doları bulacak

Tofaş ve Kibar’la görüşme

Konuyu önce Tofaş’la görüşeceklerini belirten Necmettin, "İran'da yılda 800 bine yakın araç üretiyoruz Türkiye'de oto ve yedek parça üretimi çok ileri

Türkiye ve İran’ın birlikte daha çok İslam ülkelerinde kullanılacak bir araba yapabileceğini düşünüyoruz D8 ülkeleriyle görüşmelere başladık 2 - 3 yılda üretime geçeriz" dedi

Khodro yönetiminin yeni otomobille ilgili hazırladığı raporda, dünyanın ABD ve Avrupa otomobillerinin hâkimiyetinde olduğu belirtiliyor

Khodro'nun 7 ülkede otomobil fabrikaları olduğu ve deneyimini hem Türkiye, hem de diğer İslam ülkeleriyle paylaşmak istediği de kaydediliyor

Khodro yönetiminin dünkü programında Tofaş yönetimiyle planlanan görüşmenin yanı sıra Çerkezköy Hema Endüstri fabrikasında incelemeler yapmak da vardı

İranlı yöneticiler ayrıca sanayici Ali Kibar'la da görüştü Cevat Necmettin, "20 yıldır Türkiye'den parça alırız Geçen yıl 100 milyon dolarlık mal aldık Bunu artıracağız" dedi

Öte yandan, dün Khodro ve Hema Endüstri sınırda 100’er milyon euro yatırımla iki fabrika kurmak için ön anlaşmaya vardı Nihai anlaşmaya varılırsa fabrikalar fren ve direksiyon üretecek

Khodra’nın 11 markası var

1962’de kurulan Khodra, Ortadoğu’nun en büyük oto üreticisi İran pazarının yüzde 65’i elinde 40 ülkeye ihracat yapıyor ve 11 otomobil markası var Geçen yıl gelirleri 12 milyar dolar oldu

D8 nedİr?

D8 (Developing 8 - Gelişen 8), Türkiye, İran, Pakistan, Bangladeş, Malezya, Endonezya, Mısır ve Nijerya'dan oluşuyor 1997 yılında dönemin Başbakanı Necmettin Erbakan’ın girişimiyle bir araya gelen 8 Müslüman ülke, siyasi, ekonomik ve kültürel ilişkilerini artırmayı hedefliyor

Son toplantısını temmuzda Nijerya'da yapan D8 ülkeleri, aralarındaki ticaret hacmini 2012 yılında 17 trilyon dolara çıkarmayı amaçlıyor

Üretim 2013’TE başlıyor, HEDEF FİYAT 10 bin DOLAR

Khodro'nun Türk otomobil sanayii ile ortak üretmeyi planladığı yeni otomobil markası altında, uygun fiyatlı binek otomobil, hafif ticari taşıt, ağır vasıta, jip ve tren vagonu da var Khodro'nun hazırladığı rapora göre,

- Finansal destek İslami bankacılıkla sağlanacak Proje gelişmiş ülkeler nezdinde İslam ülkelerinin imajını artıracak

- İlk adım B ve C tüketim sınıflarına yönelik otomobil üretimi olacak

- Otomobilin fiyatının 10 bin doların altında olması planlanıyor

- Motor hacmi 1100 ve 1700 cc arasında olacak

- İleri planlama 2011'de başlayacak Aynı yıl içinde finansman sorunu çözülecek

- 2013'ün ikinci yarısında ise üretim başlayacak

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com