Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler > Motorlu Taşıtlar

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
lumeneo, smera

Lumeneo Smera

Eski 11-30-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Lumeneo Smera

Daniel ve Thierry Moulene tarafından yaratılan elektrikli şehir otomobili 245 metre uzunluğunda ve 80 santim genişliğinde Fransa’da üretilecek aracın fiyatı ile ilgili bir açıklama yapılmadı Ancak Smart fortwo’dan biraz daha pahalı olması bekleniyor çünkü 350 kilogramlık aracın 80 kilosunu lityum-iyon piller oluşturuyor

Smera’da her biri arka tekerleğe bağlı iki adet elektrikli motor kullanılmış ve bu sayede diferansiyele gerek kalmamış İki motorun toplam gücü 40 beygir 130 km/s hıza ulaşabilen aracın menzili 150 kilometre Araç, 1000 Nm torka sahip olması sayesinde 100 km/s hıza 8 saniyede ulaşabiliyor

Lumeneo, 2009’da imalata başlamayı ve senelik 250 adet üretmeyi planlıyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com