Metehan - Vakit Gelmekte |
11-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Metehan - Vakit Gelmekte1 - BİZİM MARŞIMIZ Koşan elbet varır, düşen kalkar Kara taştan su damla damla akar Birikir sonra bir gümüş göl olur Arayan HAKK'ı en sonunda bulur İmansız zümreyi yokluk kemirir Ezelden ebede her var bizimdir Kanundur; zamanı zaman devirir Zamanı kuşatan yer var bizimdir Azmimiz kırılmaz kederle, yasla Ümidin güldüğü diyar bizimdir Fenadan ölümden korkmayız asla Ölümün öldüğü diyar bizimdir Maddeye tapmayız, ezelden geldik Herşeyi kuşatan ebed bizimdir Çirkini sevmeyiz, güzelden geldik Arkadaş, son zafer elbet bizimdir Bu dava özüdür İslamiyet’in Bu dava güneşi, mazlum milletin Bu dava, her şeyden , her şeyden çetin Bu yolda dert, hüzün, gurbet bizimdir 2- DOSTUM Sevda pınarının kutlu suyundan Her insan içemez kanarak dostum Kartal yuvasıdır gönül dediğin Her güzel varıp da konamaz dostum Yiğidin sevdiği yiğit olmalı Namert ile yollar aşılmaz dostum Zulüm gelse kanlı zelim elinden Can için canandan geçilmez dostum Mecnunun elinde şarap kadehi Ol şarap kadehten makbuldur dostum Kadehe bakıp da göre ki katil Hakikatsiz kader haramdır dostum 3- GİDİYORUZ Izdırabını kanına hatta göz kırpmadan iç Varsın gülsün ardından ne çıkar bir iki p Bu varlık dünyasında yalnız senin hiç mi hiç bir şeyin olmayacak Hatta mezar taşın bile Gidiyoruz belki de dönmemek üzere Bastığımız yerler bir bir inleyecektir Belki öleceğiz fakat hiç kimse Mezarımız nerde? bilmeyecektir Tanrı yolu uzaktır erken kalk sıkı giyin Yazık bütün ömrünce o kadar özlediğin Güzel kızın evine varmadan öleceksin Yalnızca atsız bir kahraman olup Kaybolacağız hep yalan olur Gün gelecek yine bir destan olup Manamızı yer gök dinleyecektir Bastığımız yerler inleyecektir 4- HASRET TÜRKÜSÜ Hasret yüklü günlerim derin sancılarımda Düşlerim gözlerini sensiz odamda Oy dağlar dağlar dumanlı dağlar Yardan ayrılmışam içim kan ağlar Dağlar ki canı yolları bağlar Gelemem ben canım yürek kan ağlar İçim kan ağlar Bu zindan şehirlerde ak hayaller kurardım Sürgün yeyince sevdam ayrılıkla sınandık Oy dağlar dağlar dumanlı dağlar Yardan ayrılmışam içim kan ağlar Dağlar ki canı yolları bağlar Gelemem ben canım yürek kan ağlar İçim kan ağlar Hasretin derdindeyim yüreğim Kerbela Ölüm şart mı vuslata dört yanım bela Oy dağlar dağlar dumanlı dağlar Yardan ayrılmışam içim kan ağlar Dağlar ki canı yolları bağlar Gelemem ben canım yürek kan ağlar İçim kan ağlar 5- OY BENİM SEVDAM Namluya sürülen hain kurşunda Bıçak yarasında mapus damında Ya da bir annenin feryadında Sızlayıp kanayan benim yüreğim Oy benim sevdam oy benim yüreğim Kış ortasında bir tren garında Kimsesiz çocuğun bakışlarında Buz tutan kirpikte kara kaşında Kurşuna dizilen benim yüreğim Oy benim sevdam oy benim yüreğim Mızrap vurur tene isyan yüzünden Hep dertlidir aşık derman yüzünden Zalimin derdi ferman yüzünden Urgana çekilen benim yüreğim Oy benim sevdam oy benim yüreğim |
|