![]() |
Kolerann Sarkı Sözleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kolerann Sarkı SözleriYaRıda BIRak - Kolera Resimlerimi yaktım artık çerçevelerim kiralık Benden güzel benden iyi her Havva kızı ben bir hastalık Avutulmak istiyorum bir omza kafamı yaslayıp Mutlu gözüksemde kalpte şirazam kayıp Ah Kolo'm , ah canım , ah benim ahirim Yok sana berat kır kafanı stres at Gözlerine getirde yumuşasın ah şu kalp Parazit yapma hiphop yap hap kadar beynin ahbap Kaç insan sevdiysem hep kalbim onla küsüştü Başıma tac ettiklerim de benle delice sürtüştü Kusursuz dost arayan dostsuz kalıyor olsada Kusurlu dostum olacağına boşver kalayım yaya Dostla papaz olmaktansa yanlızlığım olur hoca Çok az kalmış umut biriktirdim oysa koca koca Olduk raple karı koca ve onlar aldı yüze faça Söylesene acaba ruhunu satarsın kaça? Kaldıramıycaksan yarıda bırak Uyan artık film bitti rolünü bırak Gerçek yaşanan ya da hülyam Gözlerim kararan ya da dünyam Dayanamıyorsan inadı bırak Gururunu al da bi kenara bırak Alçaktan düşmek yeğdir yükseklerden düşmekten Yıkılmış gönlüm üstüne yüzlerce Ağrı dağı Yine mi tuttu Kolo'nun astımı ciğerime sar bağı En sevdiğim defterim evimin buğulu camları Lirikleri Kolo!nun fermanı ![]() ![]() Tutma beni bir endişeyle boğuşuyorum bu keşmekeşle Geçti artık keşke meşke ah keşkem keşke Beyinde kazanamazdık olmasaydı keşke Hoca okuldaki değil hoca söylediğin her keşke Cehennem hiç benzemezki fazla kalmayın güneşte Cennette kucak açar hele hatalarınla tövbeleşte Önce kendini yen sonra parala insan güreşte Mezarın içine girer bunlar eğer mezar beleşse Bil ki gülşeni gülden çok diken doldurur Uzak durun o kirli eller lalezarlar soldurur Giden gitti kalan yolcudur ölüm bol bolcudur Aynı anda kah şah damarında gezen kolcudur Kaldıramıycaksan yarıda bırak Uyan artık film bitti rolünü bırak Gerçek yaşanan ya da hülyam Gözlerim kararan ya da dünyam Dayanamıyorsan inadı bırak Gururunu al da bi kenara bırak Alçaktan düşmek yeğdir yükseklerden düşmekten |
![]() |
![]() |
![]() |
Kolerann Sarkı Sözleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kolerann Sarkı Sözleriokyanusların girdabında kaldım hortumların markajında kaldım dedikoduların ceyranında carpıldım yunus oldum dibe daldım hayat altta kalanın canı cıksın oyunu ben altta kaldım,dersimi aldım yüzüstü kaldım,hastalık saldım leşleri yaygın yine yalnız başımayım yine işi başından aşkınım beni sevdiğin kadar sana aşığım bana kızdığın kadar sana kızgınım bağışlayın ben bi kaçkınım saatler yine erkene geldi ben yine geç kaldım yeni bir uyarı daha aldım konuşurken yine ayarı kaçırdım inzivama daldım öğrendim güzellik herşeymiş çok sevende kalırmış elbet yaya ![]() ![]() takva hayat kıymetsiz binmiş değere edepsiz öğrendim güzellik herşeymiş sakatlanma koca terkedermiş hüzünlenme zulüm var onada çünkü Ya Kahhar o günü beklermiş ![]() Senin benden başka bir çok sevgilin var ama benim tek sevgilim sensin deniz bile kabul etmez beni atar karaya bir içim içimi bilensin talihin bir zerresi rast gelseydi ya bana sana kavuşurdum maşuk ruhum beden odasında hapis her gün ağlar yine demir perde bedbahtım gözyaşları mum gibi meczubun yıkma son satırları bu mektubumun güvercinin bileğinde onca yolu kat etti 2 gün 2 gece harp ettiği ben şevkatli bir aşığım bende şevkata acım kafa bedenden uçaçak geçmişe takılır saçım hergün tövbekar hergün günahkarım kah bir dert kendimden kah bir meltem rahmetten korkuyorum kendimden nefis bana hakimken mutluyum sen bana sahipken kolera iyice düşünür ben büyürüm ve de düşlerim küçülür canım maşuk aşığa, aşık maşuğa aşık ![]() ![]() Senin benden başka bir çok sevgilin var ama benim tek sevgilim sensin deniz bile kabul etmez beni atar karaya bir içim içimi bilensin talihin bir zerresi rast gelseydi ya bana sana kavuşurdum maşuk ruhum beden odasında hapis her gün ağlar yine demir perde bedbahtım |
![]() |
![]() |
![]() |
Kolerann Sarkı Sözleri |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kolerann Sarkı SözleriİNZİVA Benim adım Kolera,1375 yıllık hasta Kimi boynumu kesmeye arar ustura Kimine göre benmişim o kuyudan çıkan Samara Melek olmak isterdim bir yerde bir semada (semada) Şahlanırsa burak hemen tutunmam gerek yularına Anlamaya çalışma anla! aşk dayandı gırtlağa Şeytan ateşten bir halka ister ince boynuma Şerlerden arınan kul şeytanlıktan kurtulur Bil kendine güveniyorsan zarardasın Yaradana güveniyorsan haklısın ve kardasın Yakın isen yakarayım uzak isen çağırayım Yoksa ben sana nasıl varayım bilmem Ne ister hayat bizden büsbütün Artık önceliklerini bir tart bir düşün Bir zindan mı yoksa bir rıza mıdır bir düşün Sade bir tesadüf mü yoksa doğup büyüyüp ölüşün Dan dan damdan düşüsün hantal bir hayat sürüşün Bana değil kendinize gülüşün, durur herkes merkezinde efendi (Nakarat) Olsun hata yapabilir elbet insan uyanır kimi anca çıkınca can İyilik gizlenebilir muhakkak ama kötülük mahkum çıkmaya ortaya Zaten soyunulmadan giyinilmez,Yaşatır kalp bizi kadri bilinmez Kulun hası bi yamaçtan iki kere düşmez Kalsın anılarım ortada toplama Kuş uçar aynı cins kuşla, Devekuşu uçamaz o varoluşla Kimi doyar tek bi kuruşla, Ne anlarsın inziva aşka kavuş da Haydin!! dendi geldi gemi kalanınız binin Bilirim ateş değil atlas olsun istersin yerim İblis küçülür eğer insan uyarsa babası Ademe sonunda kalır elbet bebe bizim gibi bi efeyle Kirliysen neden bulaşıkların yanında kalasın kalk yıkan ve sor bedenim temizse kalbimi ne yıkar Dert ve hüzün anlarında değil mi baltayı yiyen ayaklar sağ ve selametle kal gel şu derde hüzne dal Ye! Kürküm ye! Sende görmesinler bir cevher pervane olurda etrafında dönerler Ahiret güzelini değil dünya güzelini severler Hoca ne demiş öyle ye kürküm ye söyle (Nakarat) Olsun hata yapabilir elbet insan uyanır kimi anca çıkınca can İyilik gizlenebilir muhakkak ama kötülük mahkum çıkmaya ortaya Zaten soyunulmadan giyinilmez,Yaşatır kalp bizi kadri bilinmez Kulun hası bi yamaçtan iki kere düşmez Kalsın anılarım ortada toplama Kuş uçar aynı cins kuşla, Devekuşu uçamaz o varoluşla Kimi doyar tek bi kuruşla, Ne anlarsın inziva aşka kavuş da |
![]() |
![]() |
![]() |
Kolerann Sarkı Sözleri |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kolerann Sarkı SözleriBen Esen rüzgarla geldim bir Eylül günü Ağaçtan düştüm bu asfalta terkedildim Bir yanlızdım, yanlızlığımı paylaştım Paylaştıkça yanlızlaştım İlkokulda arkadaştım lisede şeytanlaştım Çünkü şeytanla tanıştım saflık benden göçtü bir zaman Ben de göçtüm gel zaman git zaman Kolo mübarek olsun gazan burda olsa da ahirette olmasın tasan Her an kırılmaya hazır bir biblo gibiyim köşemde Üzülürüm renkli bileyelerim eteğimden düşerse Bana da büyük sürpriz oldu tek başınalık doğrusu Dalımda var tatlı meyve herkesin gözü bende Aleyhimde yapmak istedikleri şey ölüm vuruşu Bilir misin üç kuruşu bunlar insanların dolduruşu Tek arkadaşım Sago'm bir de gardaşım Ona değerdi bana gelen tüm kahpelerin kurşunu! İrem olsa da mekanım ağlarım seni baş gözüyle ben bir görem Haftada bir Cuma yetmez ki bana seni her an her an hissedem Olsa da bir dilek hakkım benim için bir şey dilemeni istesem Tek isteğim aslında benim seni istediğim gibi beni istemen Bana derler yıllardır; yer kul Hakkı Sen kendi defterini düşün çok bilmiş iki kulaklı! Bir arkadaşım vardı kara saçlı ve de pasaklı Yaptığı hareketlerin hepsi birden yasaklı Çiftçi; kargalardan, balıkçı; deniz analarından Bense; sizden bıkkınım ![]() ![]() Üç dostum vardı birisi öldü Birisi hayatımın en güzel gününde sırtını döndü İnanmak istediğim; yılların gücüydü ![]() ![]() Yıllar geçtiğinde gördüm hepsi birer öcüydü Dostum ayağımın altında ezilen bok böcüğüydü Güven ve güvensizlik ortası ikisinin bocası Yalanın gelini ihanetinde kocasıydı İtile itile kuyuya düşeceksin kim itti bilemeyerek ![]() ![]() Durmadan ağlayacaksın gözlerini silmeyerek Şahit olacaksın gözlerinle görmeyerek İki kürekle defnolacaksın sonunu bilmeyerek İrem olsa da mekanım ağlarım seni baş gözüyle ben bir görem Haftada bir Cuma yetmez ki bana seni her an her an hissedem Olsa da bir dilek hakkım benim için birşey dilemeni istesem Tek isteğim aslında benim seni istediğim gibi beni istemen |
![]() |
![]() |
![]() |
Kolerann Sarkı Sözleri |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kolerann Sarkı Sözleritutar yokluğa atar her gelen yeni gün dünü dağ dağa küsmüş,dağda olmuş kapris düşkünü karadelik korkusuzca açar çiçek kış günü herşeyi bilirsin çözemezsin birtek müşkülü kimin ne dediği değil senin ne düşündüğün önemli başkasının yolu değil kendi sapakların değerli iyi bir insan olamıyorsan eğer zalim hayatta sende o kötü adamlardan birisin elbet hissedersin biz seri diz hayrımız için her felaket anlamayız biz ordan oraya koşturan karıncalardan tek eksiğimiz eksik sikkemiz ve herzaman değildir fikrimizde zikrimizde bir,belki kırk yılda bir eski günler geride kaldı duman duman oldu tüttü böyle büyüdü kız aldı hız ![]() ![]() söz altın süküt gümüş,dilini kopardı derviş kolera dermiş,sabreden muradına erermiş ![]() ![]() derdime gark oldum akşamdan sabaha yıllar ardıma sıra olmuş derdim var buhram var ağlaya ağlaya iki büklüm oldum ah halim vah kimimiz yolcu olur dünyadan ta ![]() ![]() ![]() suuuuuuuuus,çünkü çok konuşan çok hata yapar suuuuuuuuuus,cehaletinin alameti dilinin felaketidir mutlu olma sevdasından vazgeç asıl mutluluk budur şerli suyu iç kudur,yarına ayıl hayıflan dünkü kadar küçük düşmedin sen hiç doğrusu insan unutkan,bugün büyük gün devam suya değene kadar elin kavurur tüm cismini alev ne kadar dayanırsan ateşe o kadar günah işle süküt altın sapını gümüşle ![]() ![]() dinlediğin bütün bu şarkı benden ihtiyacını al da kalk yerden yapan satar alan kullanmaz kullanan görmez dinle bu tabut,doğru ya hepimiz ölümü unuttuk böyle oldu,kafa tutma bırak ağla ağla gönlü dağlamaktansa alna hepsi yazıldılar kolera yoktur arkası,sade Rabba duasıdır kaskı kaçan ifrit görünür arkası derdime gark oldum akşamdan sabaha yıllar ardıma sıra olmuş derdim var buhram var ağlaya ağlaya iki büklüm oldum ah halim vah kimimiz yolcu olur dünyadan ta ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|