![]() |
Ugur Arslan Siirleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ugur Arslan SiirleriKANKA güneşin çoçuklarıydık yalan sevdik agladık kimsenin namusuna yan gözle bakmadık kankaydık agır adamdık gün dogmak bilmedi gözü kara gençligi karanlıklar bogusurken harcadık güneşin çocuklarıydık gün görmedik ay ışıgında yandık oturup sabahladıgımız geceler anlatıp güldügümüz ugruna ölecek sevgili bulamadık diye agladıgımız aynı kızı sevdigimizde bir birimize darıldıgımız sırlarımız vardı senle kanka sadece birbirimize açtıgımız ben efendi takılır sen saga sola sataşırdın gülerdik kavga senin yüzünde çıkar ama dayagı beraber yerdik herkesi bizim gibi delikanlı sanar ama herseferinde kelege gelirdik ben beşiktaşlı sen fener bahçeliydin maça heb beraber giderdik köfte ekmek yer eski açıkta avaz avaz bagırır bazen hakeme söverdik ama nedendir eve hep maluk dönerdik hergün hiç durmadan şafak vakti eyyüpte uyandık ölen fatihe ikindi çayına sultan ahmete vardık akşam vakti kız kulesinin ardında üsküdarın arka sokaklarına karanlıktan korkmadık güneşin çocuklarıydık ugruna ölecek dava aradık giyinip en pahalısından beyaz keten gömlegi üsten iki düğmeyi açıp hovardalıga çıkmadık tatil yüzü görmedik bizim degildi bayramlar güneşin çoçuklarıydık deli kanlıydık kankaydık gün görmedik ay ışıgında yandık |
![]() |
![]() |
![]() |
Ugur Arslan Siirleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ugur Arslan SiirleriMETRİS Ben hep 17 yasindayim Demir kapinin her açilisinda Her ayak sesinde içime sigmaz yüregim Her türlüsünü tattim acinin ve izdirabin Yalniz seni özlerken kendimi yenemedim Çünkü; senden gayrisi haram Su Metris'in önü bir uzun alan Bir tek seni sevdim gerisi yalan Cigara çekmedi canim hiç Çikarken havalandirmaya Olmadi avluda atilmis voltam hiç Hele masmavi bir denize atilmis oltam Hiç mi hiç ![]() ![]() ![]() Içerde biraktim dünyayi Parmakliklarla bölünmüs olarak Görmeye alisik gözleri Ve senin için yazdigim siirleri, sözleri ![]() Sana olan askimi Defterlere degil Metris'in duvarlarina yazdim Uykusuz geçen geceler akillara zarar Kiramazdi beni durusmada kirilan kalem Senin görüslere gelmedigin kadar Su Metris'in önü bir uzun alan Bir tek seni sevdim gerisi yalan Senin hasretindi hücreme dolan Yalniz seni sevdim gerisi yalan ![]() Parmakliklarin elime bulasan pasi Havalandirmadan gelen hela ko0kusu Isik ve ufuksuz hücremde Gözlerim kuvvet kaybindaydi ![]() Bir sisin ucundaydi ölüm korkusu Ve özgürlük kravatlilarin avucundaydi Bir kazaydi gelisin Ya seni sevisim? Bir masaldi ![]() 17 yil 15 gece Bir ranzaydi yattigim Bir de oturdugum masaydi Ben gençligimin en tutkulu askini Kagitlara degil Gönlümün en derin nagralarini Kalemle degil Tirnaklarimla Metris'in duvarlarina yazdim Ve kanayan ellerime tuz bastim Çok mektup yazdim sana Ama hiç yollamadim Ben sana olan mektuplarimi Metris'in duvarlarina yazdim Ve üzerine zarf degil Mapushane kapilarini kapattim Simdi bir sey yok yanimda senden kalan Su Metris'in önü bir uzun alan Benim sevdam gerçek Senin askin yalan Hücrem degil hasretinle yanarim Senin için hergün hergün aglarim Kanim hep içime akar kanarim Beni anlamadin ona yanarim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ugur Arslan Siirleri |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ugur Arslan SiirleriSeniYagmurdanSonraSevecegim Simdi git ![]() ![]() Say ki, seninle içinden sevda geçen bir türkü söylemedik ![]() ![]() ![]() ![]() Say ki, sevda trenini kaçirdigim durakta bir süre beraber beklemedik ![]() ![]() Sen git ![]() ![]() Ben gelemem bu yürekle ![]() ![]() Ya da kal ![]() ![]() Eylül yagmurlarini bekle ![]() ![]() Seni yagmurdan sonra sevecegim ![]() ![]() Saçlarima ak düsmemis halimle ![]() ![]() Sen yaslardayken ![]() ![]() Onsekizimde, yirmimde ![]() ![]() Seni yagmurdan sonra sevecegim ![]() ![]() Kaldirimlarin islak ve temiz haliyle ![]() ![]() Yasli yüzüm delikanli yüregimle ![]() ![]() Seni yagmurdan sonra sevecegim ![]() ![]() Asksiz geçen onca yili yakacagim ![]() ![]() Sevda alevinde kendi ellerimle ![]() ![]() ![]() Simdi git ![]() ![]() Say ki, seninle sahildeki çardakta hiç dondurma yemedik ![]() ![]() Say ki, oturup konustugun yasli ve yabanci bir adamdi ![]() ![]() Ve sevdadan hiç söz etmedik ![]() ![]() Say ki, hiç gülmedik ![]() ![]() Ayni seyleri sevmedik ![]() ![]() Ve yagmurdan sonra beraber yürümedik ![]() ![]() Seni yagmurdan sonra sevecegim ![]() ![]() Kimse bilmeyecek, herkesten gizleyecegim ![]() ![]() Yagmurdan sonraki toprak kokusu olacak havada ![]() ![]() Seninle gökkusaginin altindan geçecegim ![]() ![]() Seni yagmurdan sonra sevecegim ![]() ![]() Ve seni sevdigimi kimseye söylemeyecegim ![]() ![]() Belki bu dünya gözüyle gördügüm son yagmur olacak ![]() ![]() Islak kaldirimlarda sirilsiklam yürüyecegim ![]() ![]() Ben seni yagmurdan sonra sevecegim ![]() ![]() Ve bir gün ölürsem siyah gözlerinde ölecegim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|