![]() |
Grup Yol - Denizlerin Türküsü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Grup Yol - Denizlerin TürküsüBen Yusuf Aslan, Hüseyin İnan, Sinan Cemgin, ve Alpaslan Doğan beraberdik ![]() ![]() İddanemeye karsı diyeceklerim mevcuttur ![]() ![]() ![]() Yapılan tahliller yanlıstır,Hatalıdır,Değerlendirmeler keza isabetsizdir ![]() ![]() Yanlız biz varlığımızı hiç bir karsılık beklemeden,esasen Türk halkına armağan etmis bulunmaktayız ![]() ![]() Ve TÜRK halkı ve Devletin bağımsızlığına armağan etmis bulunmaktayız ![]() ![]() Bu sebeple ölümden cekinmiyoruz ![]() ![]() Biz hiç bir zaman bütün cabamıza rağmen Türkiye’nin bağımsızlığını temyizlemedik ![]() ![]() Bu güne kadarda bu benzer icinde kaldık ![]() ![]() OLurmu ecelsiz üc canı almak ![]() ![]() Olurmu gülleri dalından kırmak ![]() ![]() Utansın karanlık utansın toprak ![]() ![]() Ağlasın GÖkyüzü kızarsın safak ![]() ![]() Üc yürek üc fidan üc güzel insan ![]() ![]() Devrimin üc gülü dillere destan ![]() ![]() Deniz’im ol,Yusuf’um ol,Yoldasım ol,Hüseyin’im ol ![]() ![]() Zamanın güdüze caldığı bir safak,İlkbaharı sonbahara cevirdi 6 Mayıs ![]() ![]() Dünya’nın dönüsüyle ölüme aktı zaman ![]() ![]() Günes süsü verilmis cellat bembeyaz karanlığa alıp götürdü canları ![]() ![]() Ve üc Deniz,üc Yusuf,üc Hüseyin üc yürek üc can SONSUZ ![]() ![]() Yürüdüler dar agacına korkusuz ![]() ![]() Adımları hapsedilsede yargısız asılırmı bu üc yürek asılırmı bu üc heval sorgusuz ![]() ![]() Denizler’in Yusuflar’ın Hüseyinler’in türküsüdür bu ![]() ![]() Dalgalar meydanlar ve dağlar söyler bu türküyü ![]() ![]() BAldırandır yüreğimizdeki ey yoldas ![]() ![]() ![]() ![]() AĞıtsız, ağlamaklı,halaylı,türkülü uğurlarız gidenlerimizi ![]() ![]() Sİmdi ![]() ![]() ![]() ![]() Meydan okumak zahir aynalara ![]() ![]() ![]() ![]() Savrulmak özgürlüğe esen rüzgarla ![]() ![]() Bir sarkı , bir siir , bir ıslık , ve bir rüzgar selamıyla gidenlerin ![]() ![]() Denizler’in Yusuflar’ın Hüseyinler’in türküsüdür bu ![]() ![]() İddanamede gecen keza azmedilen hükümleri kabul etmiyorum ![]() ![]() Ben silahımı halka orduya karsı kullanmadım ![]() ![]() Ancak vatan hainlerine karsı kullanmak vasıtasıyla tasıdım ![]() ![]() Ne halka ne orduya kullandığım sekilde beyanda bulunmadım ![]() ![]() Öteden beri arzetmis olduğum gibi bu ülkede anayasayı en cok savunanlar bizleriz ![]() ![]() Anayasayı ihlal edenlerse ortadadır ![]() ![]() Anayasanın uygulanmasını isteyen gerel deriz Anayasayı uygulamayacağız diyenlerse hala ortadadır ![]() ![]() Ki o kisiler bizim kellemizi istemedekdedirler ![]() ![]() İdda makamı bizim vermekte olduğumuz bağımsızlık safasına karsıdır ![]() ![]() Türkiye Cumhuriyeti anayasasına karsı reformlara karsıdır ![]() ![]() Onlar otuz altı milyonluk ülkenin bütün yükünü yirmi gence yıkmaya alısmıslardır ![]() ![]() Bizi bağımsız günah isleyip çocuklar olmaktan mahrumeden hepiniz dahil sizlersiniz ![]() ![]() Ve sonra idam istemiyle buraya getirdiniz ![]() ![]() Türkiye’nin bağımsızlığından baska hiç bir sey istemedik ![]() ![]() Ve hayatımızı bu yola koyduk ![]() ![]() Varlığımız Türkiye halkına armağan ettik ![]() ![]() Bununla idda edenler VATAN HAYİNİDİR ![]() ![]() Stratejik olarak düşüncelerimizi hiç bir zaman saklamadık ![]() ![]() Hangi sartlarda olursak olalım bunu açıkca söledik ![]() ![]() Düsüncelerimizi mezara kadar götürürsünüz ![]() ![]() Nasıl burada namluların ve birkiflerin gölgesi altında konusuyorsak ![]() ![]() Düsüncelerimizi her zaman ifade ederiz ![]() ![]() Tarih evvelce bunu yapanları nasıl temize çıkarmıssa bizide temize çıkaracaktır ![]() ![]() ![]() ![]() Profesyönel devrimci bu günün türkiyesinde kendini hayatı boyunca kendini Türkiye’nin bağımsızlığa adayan kimsedir ![]() ![]() Fikir özgürlüğüne ve anayasayı paravan yapanlar önceleri Atatürk’cü gecinirken onun fikir ; ve sahsiyetinide küçük görmeye basladılar ![]() ![]() Sadece Mustafa Kemal tarafını beydan ediyolardı seklinde bir cümle meshurdur ![]() ![]() Bunu kesin olarak terk edioyorum ve asla kabul etmiyorum ![]() ![]() Diğer yurtseverlerde bunu kabul etmezler ![]() ![]() BU kasten tarif edilmek isteniyor bu cümle art niyetle bağlanmıstır ![]() ![]() BU memlekette Mustafa Kemal’e gerçekten sahip çıkanlar varsa ONLARDA BİZLERİZ ![]() ![]() Deniz’im ol,Yusuf’um ol,Yoldasım ol,Hüseyin’im ol ![]() ![]() Otuz bes milyon kare vatan toprakları isgal altındayken bizim milli birliği bozmakla suçlammamız gülünctür ![]() ![]() Mustafa Kemal sağ olsaydı bugün çok sasırırdı ![]() ![]() Hareketimiz tamamen anayasal bir harekettir ![]() ![]() Anayasa bunun baslangıc ilkesinden devrimciler ulusun zulme karsı direnme hakkını kullandı ![]() ![]() Bu sebeple anayasal biir davranısta bulunduk ![]() ![]() Yaptıklarımızın haklı olduğuna inanıyoruz ![]() ![]() Halen de bu inancı tasıyorum ![]() ![]() Türkiye’nin bağımsızlığından baska bir sey istemedim ![]() ![]() Ve bu sebeple amerikan emperyalistle ve isbirlikcilerine karsı mücadele verdim ![]() ![]() Bundan dolayı ölümden korkmuyoruz ![]() ![]() Onu ancak isbirlikciler düşünsün ![]() ![]() ![]() ![]() Ve ben yirmi dört yasındayken kendimi Türkiye’nin bağımsızlığına armağan etmekten ONUR DUYUYORUM ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|