Prof. Dr. Sinsi
|
Düşlerde Sevdim Seni, Söyleyemedim
Düşlerde sevdim seni, söyleyemedim  
Sessiz öptüm nefesini, söyleyemedim  
Ben seni, hep senin bilmediğin zamanlarda, senin bilmediğin mekanlarda sevdim  Bunu sana hiç bir zaman söyleyemedim  Anlatabilecek kelime bulacağımı hiç sanmadım  Düşlerimdeydin hep  Öyle büyüktü ki varlığın beni aştı ama sana ulaşmadı  
Ben seni, hep uzak sevdim, uzak öptüm  Sessiz, sakin, sen rahatsız olma, ürkme diye, benden kaçma diye usulca öptüm  Her nefesim senindi  Çünkü ben, sen nefes alıp verdikçe vardım  Ama sana ne sesimi, ne nefesimi duyuramadım  Çığlık oldu sevgim, çarptı herkese  Bir sana teğet geçti  Öğrenemedin  Söyleyemedim  
Sana ben şiirler, sözler büyüttüm,
Sana ben baharlar, yazlar büyüttüm,
Sana ben hummalı gizler büyüttüm,
Söyleyemedim  
Her kalemin ucuna düşen harf sendin  Her dilimin ucuna gelen kelime sendin  Ben her yazdığım kelimede seni büyüttüm, ben her kurduğum cümlede seni büyüttüm  Sen bilmedin, ben söyleyemedim  
Bahar sen varsan gelirdi, yaz sen varsan güzeldi  Her gelişin bahar, her dokunuşun yazdı bana  Ben her bahar hüzün kaplar, her yaz yaşlar akıtırdım yokluğunda  Ben her baharı sen diye bekledim, ben her yazı sen diye geçirdim  Bütün güzelliklerini sana büyütüm  Sen bilmedin, ben söyleyemedim  
En ateşlisi sanaydı aşkın  En güzeli, belkide en büyüğü sanaydı  Gizli gizli yanardı yüreğimde  Aşkım büyüktü, ateşi büyüktü, giz'i hepsinden büyüktü  Gösteremedim  Nasıl beni yakıp, erittiğini bilemedin  Oysa sen buz gibiydin  Yine de gelmedin  Nasıl bir yürek büyüttüm sana gizli gizli  Sen bilmedin, ben söyleyemedim  
Şarkılar yazdım sana, okuyamadım  
Hep yanımdaydın oysa, dokunamadım  
Sana ben hayaller, düşler büyüttüm,
Sana ben gözümde yaşlar büyüttüm,
Sana ben hummalı aşklar büyüttüm,
Söyleyemedim  
Her şarkıya seni koydum, her şarkıyı sana yakışırdım  Sen varsın diye söyledim hepsini ama sana duyuramadım  
Hep benimle olduğunu hiç bilmedin Hayalinle yatar, hayalinle kalkardım anlamadın Anlamadığın, hissetmediğin için dokunamazdım sana, duvarların öyle kalındı ki, yapamadım  
Hayallerimdin işte sen, bütün düşlerimdin  
İyiye, kötüye akan her damla yaş sanaydı, sensiz olmazdı  
Ateş gibiydi işte aşkın, dedim ya yakardı, söndüremezdim  
Ama sen hiç birini bilmedin,
Ben de Söyleyemedim 
Düşlerdesevdimsenisöyleyemedim
Sessiz öptüm nefesini söyleyemedim
İnsanın içini en çok yakan şey söylenemeyen sözlermiş meğer Sana söyleyemediğim her söz acı bir yumruk gibi boğazımda Sana her baktığımda kalbimi avucuna alıyorsun, sesini her duyduğumda biraz daha sıkıyorsun avucunu, yüreğim sıkışıyor sesini duyduğumda Kaçmak istiyorum senden, senin sesinden, senin gözlerinden kaçmak istiyorum, bırakmıyorsun Bilmeden tutuyorsun beni Bilmeden sevdiriyorsun Bilmeden acılar veriyorsun yüreğime Bilmeden… Öldürüyorsun
Sana ben hayaller düşler büyüttüm
Sana ben gözümde yaşlar büyüttüm
Sana ben hummalı aşklar büyüttüm
Söyleyemedim
Yanı başında olabilmek isterken delice, sana bakmak isterken, seninle konuşmak isterken, sana dokunmak isterken, sana yakarken yüreğimi, sana baktıkça acı çekiyorum Gözlerin ölümüm oluyor
Sana baktıkça yıkıla yıkıla ölüyorum Sen bilmesen de, ben biliyorum
Şarkılar yazdım sana okuyamadım
Hep yanımdaydın oysa dokunamadım
Bir gün sen de bileceksin, biliyorum Bir gün söyleyemediğim bütün sözler yol bulacak yüreğimden gözlerine Yüreğim yol bulacak yüreğine Biliyorum, bir gün uzattığım ellerim buluşacak ellerinle Bilmekle yetiniyorum Sensizlikte seni sevmek yüreğime yetmese de, gözlerinde yabancı olmak gözlerime yetmese de, uzandığım boşlukta seni hissetmek ellerime yetmese de yetiriyorum Seni sevmekten vazgeçmemek için kendimi bitiriyorum Yokluğunda seni var etmeye çalışırken, varlığımda yok oluyorum Bitiriyorum kendimi bizi başlatmak için Seni çok seversem duyarsın sanıyorum Yüreğimin çığlıklarından kendimi duyamıyorum
Sana yüreğimi duyuramıyorum
Sen bilmesen de ben biliyorum
Sana ben hummalı aşklar büyüttüm
Söyleyemedim
Gözlerimden gitmiyor bakışın Gülüşüne bakarken gülüşünü özlüyorum Bana gülmeni istiyorum sadece Benim için gülmeni Gülümserken küçülen gözlerine aşık oluyorum durup durup Durup durup seni seviyorum
Sen bilmesen de ben biliyorum
Sen sevmeden de ben seviyorum
Düşlerde sevdim seni söyleyemedim
Sessiz öptüm nefesini söyleyemedim
Sana ben şiirler sözler büyüttüm
Sana ben baharlar yazlar büyüttüm
Sana ben hummalı gizler büyüttüm
Söyleyemedim
Şarkılar yazdım sana okuyamadım
Hep yanımdaydın oysa dokunamadım