![]() |
Dursun Ali Erzincanli-Ben Böyle Olmamalıydım |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dursun Ali Erzincanli-Ben Böyle OlmamalıydımBen, böyle olmamalıydım İsmini duyunca, boynum düşmeliydi omzuma ![]() İçime bir ateş düşmeliydi Ayaklarımın feri kesilmeliydi ![]() Kendimden geçmeliydim sonra ![]() ![]() ![]() Adını sayıklamalıydım, adımı unuttuğumda Ama bunu kimse duymamalıydı, Seni, mahşere kadar saklamalıydım ![]() Ben böyle olmamalıydım Nisan akşamlarını ıslatırken yağmur Bahar, şarkılarını söylerken karanlığa Çalan her kapıya `sensin` diye koşmalıydım ![]() Ayak sesleri gelmeliydi uzaktan Ben hep sana yormalıydım ![]() Gece yıldızlarını serpince göre Seni görmek için uyumalıydım ![]() Şarkılar kime söylenirse söylensin Sana diye dinlemeliydim ![]() Türküler dolmalıydı odama, Ben bir selvi boylu yârdan ayrıldım deyince bir ses Selvi boylu yâr sen olmalıydın Kömür gözlüm ateşine düşeli Senin için söylenmiş söz olmalıydı ![]() Bir mey yokluğuna ağlamalıydı delice Bir keman, incecik çığlık olmalıydı Ama bunu kimse bilmemeliydi, Seni mahşere kadar saklamalıydım ![]() Böyle olmamalıydım, Kelimeler Taif'i taşıyınca kulaklarıma Daha yüzüme çarpmadan Taif rüzgarı, Taşların izi çıkmalıydı yüzümde ![]() Uhud anılırken, dişlerine sızı düşmeliydi ![]() Haremde bir ikindi vakti Kem gözler çevrilince sana Ve vefasız eller uzanınca yakana İçim daralmalı, nefesim kesilmeliydi ![]() Sen ötelere hazırlanırken, Öteler senin için süslenirken, Son kez baktığın pencerede hayal edip seni, Perdenin son kez kapanması gibi, Kapanmalıydı gözlerim ![]() Sonra içime doğru gerilip, Seni bize lutfedenin ismini haykırıp, 'Allah(C ![]() ![]() Düşmeliydim yere ![]() Ama bunu kimse bilmemeliydi ![]() Seni mahşere kadar saklamıydım ![]() Ve mahşer günü ![]() ![]() ![]() Uzaktan seni seyretsem ![]() Sana yakın olmak için can atsam ![]() Beni engelleseler, 'Sen kim yakınlık kim? ' deseler ![]() Ben ağlamaktan konuşamasam ![]() Gözlerini çevirsen bana ![]() 'Benim cennetim bana bakan gözlerindir ![]() Ve tebessüm etsen ![]() Ama bunu kimse görmese, Seni ebede kadar saklasam ![]() |
![]() |
![]() |
|